Piroska
-2 °C
5 °C

Teaszünet miatt ragadt az égen a repülő

2006.04.05. 11:28
Egy Angliába hazatérő charter 25 percig nem kapott leszállási engedélyt, mert a légiirányító teázgatott. A szabályzat szerint kollégája egyedül nem orvosolhat hasonló problémákat. Az utasok áprilisi tréfára gyanakodtak.

Egy vakációról hazatérő brit chartergép pilótája meglepő hírről tájékoztatta utasait: "a repülő még nem szállhat le, mert egy légiirányító éppen teaszünetet tart". A gép így kénytelen volt 25 percen keresztül a repülőtér fölött körözgetni, számolt be a brit Mirror.

A 70 éves Ken Jones és utastársa először azt hitték, a pilóta csak tréfál, mikor Cardiff repülőtere fölé érve beszámolt a teaszünetről. „A pilóta sajnálta, hogy nem tudunk azonnal leszállni. Magyarázata szerint a légiirányítóknak nincs engedélyük egyedül lehozni gépeket, meg kell várniuk kollégájukat, csak akkor vezényelhetik le a landolást” – mondta el Jones.

„A kapitány azt is elmondta, hogy ezelőtt soha nem történt vele hasonló. Én is azt hittem, hogy csak egy április elsejei tréfáról van szó” – magyarázta Jones.

A járaton 200 utas repült Tenerif-ről hazafelé a Thomson utazási iroda szervezésében. A Nemzeti Légifelügyelet szóvivője sajnálatát fejezte ki a kényelmetlenség miatt. „A cardiffi személyzet rendkívül jól képzett. A késés okait kivizsgáljuk” – fogalmazott.