Márk
13 °C
28 °C

Rossz tinit tartóztattak le rablás miatt

2006.11.10. 13:27
Amanda Sylvester büntetlen előéletű kamaszként került egy hétre börtönbe, ahonnan csak negyedmillió dollár ellenében szabadulhatott volna. Egyetlen bűne az volt, hogy a megszólalásig hasonlított Kayce Schildhauerhez.

Bár egy hétig börtönben ült, Amanda Sylvester különösen szerencsésnek érezheti magát. A 17 éves North Plate-i lányt rablással vádolták, áldozatai fénykép alapján azonosították is.

Sylvester vehemensen tagadta a vádakat. "Ismerem az elkövetőket, de nem értem, miért akarnak belekeverni" - mondta a bíróságon a North Plate Bulletin beszámolója szerint.

Mint a Nebraska State Paper online kiadása írta, Sylvester különösen peches volt. Bár még fiatalkorú, 17 éves, a bíróság felnőttként kezelte és negyedmillió dolláros óvadékot szabott ki.


Minden ellene szólt, talán csak büntetlen előéletében bízhatott. Ekkor a rendőrség névtelen bejelentést kapott, ami végül elvezette őket az igazi tetteshez.

Kayce Schildhauer, mint kiderült, úgy hasonlít Sylvesterre, mintha ikrek lennének.

"Nagyjából egymagasak, ugyanaz a hajuk színe [festett vörös], és még a fülbevalójuk is ugyanolyan" - magyarázkodott Rick Ryan, a North Plate-i rendőrkapitányság nyomozója.