Zsuzsanna
-4 °C
3 °C

Végre jön a tél

2005.03.18. 15:10
Pénteken a csütörtökihez képest már hűvösebb reggelre ébredt Magyarország, és a hideget kedvelők előre dörzsölhetik tenyerüket: szombaton záporral, erős széllökésekkel érkezik a hidegfront. A jövő hét közepéig jelentős lehűlés várható.

Egyelőre annyi bizonyos, hogy ezen a héten Tavasz Tündér csak megmutatta magát, a hétvégén ugyanis jelentős, 10-13 fokos lehűlés várható. Szombaton erős széllökésekkel sarkvidéki levegő érkezik az országba, mondta az Indexnek Csonka Tamás, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa, aki szerint vasárnap mérséklődik a szél, de a hideg marad.

Vasárnap a legalacsonyabb hőmérséklet éjszaka mínusz 5 fok lesz, de hétfőn lesz a leghidegebb, amikor egyes helyeken mínusz 8 fok is lesz. A nagyon fázósoknak jó hír, hogy hétfőn és kedden napközben plusz 7 és 12 fokra is emelkedik a hőmérséklet, hogy aztán éjszakára ismét 0 fok alá zuhanjon. A szélcsendes időben fogcsokorgató hideget érzünk majd, de aztán szerdán megint érkezik a melegfront.

Szerdán száraz, napos idő lesz, a legmagasabb hőmérséklet 15 Celsius fok, csütörtökön és a hét további napjain is marad a kellemes tavaszi idő, igaz a hét második felében többször zápor, zivatar lesz.

Szolgálati közlemény: a leandereket csak a jövő hét második felében ültessük ki, a kerti csapokat se vegyük elő annál hamarabb, viszont senki nem garantálja, hogy áprilisban nem lesz orbitális hideg.