Konrád
8 °C
26 °C

Tilos koporsókat földelni Szegeden

2004.04.20. 20:32
A magas talajvíz miatt csak urnás temetéseket vállalnak Csongrád megye székhelyén. Hétfőn egy méter magasra jött fel a talajvíz. A Szeged mellett található Tiszaszigeten, az ország legmélyebb pontján, a talajvíz nem akadályozza a temetéseket, írja a szegedi Délmagyarország.
Csak urnás temetéseket vállalnak a szegedi temetőkben, mert a magas talajvíz miatt nem lehet koporsókat elföldelni. Egyetlen temetést sem marad el ezért, írja a szegedi Délmagyarország.

A szegedi temetőkben próbafúrásokat végeznek. Azt figyelik, hogy milyen magasra jön fel a talajvíz. A hétfőn mért érték jóval meghaladta az egy métert, ezért - a jogszabályoknak megfelelően - nem lehet e mélységbe temetni. Az urnás temetéseket nem akadályozza a magas talajvíz.

A szegedi temetők esete egyedi Csongrád megyében. Más településeken nincs ilyen magasan a talajvíz, így vállalnak koporsós temetéseket is. Az ország legmélyebb pontján, Tiszaszigeten sem akadályozza a talajvíz a temetések menetét, mert a sírkert egy viszonylag magasabb területen helyezkedik el, írja a Délmagyarország.