Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Verekedés a temetésen

2004.11.14. 15:12
Két egyiptomi család tagjai összevesztek egy sírhelyen. Harminchárman megsebesültek, a temetkezők kénytelenek voltak halottukat hátrahagyva elmenekülni.
Harminchárom sebesültje volt annak a verekedésnek, amely egy észak-egyiptomi falu temetőjében tört ki szombaton két gyászoló család között - a sírhelyért, amelyre mindkét família igényt tartott.

A hivatalos Mena hírügynökség vasárnapi beszámolója szerint az egyik család azért vonult ki Kafr El-Seik falu temetőjébe, hogy ott elhantolja egyik elhunyt tagját. A családi sír helyén azonban egy "illegális faépítményt" találtak, amelyet rögtön felgyújtottak.

A "sírfoglaló" család tagjai erről értesülve azonnal a helyszínre siettek, hogy elűzzék a "gyújtogatókat": a két tábor tagjai összeverekedtek, kővel dobálták egymást, és végül a temetkező família tagjai kénytelenek voltak - halottukat hátrahagyva - elmenekülni.

A temetést végül a rendőrség biztosításával bonyolították le. A hatóság egyébként már korábban felfigyelt arra, hogy megszaporodtak a temetőben az "illegális építmények", és ötnek tulajdonosait fel is szólította azok lebontására - eddig nem sok eredménnyel.