Eleonóra
-1 °C
2 °C

Családalapításról levelezett a tengerésszel az eltűnt kislány

2003.07.16. 11:20
A 12 éves brit iskolás lány, aki négy napja tűnt el egy tengerésszel, felhívta szüleit. A tengerésznek is honvágya volt, ő is beszélt rokonaival.
Shevaun Pennington kedd éjszaka beszélt telefonon édesanyjával, elmondta neki, hogy biztonságban van, és még mindig együtt van Toby Studabakerrel - számolt be a fejleményekről a manchasteri rendőrség. Azt azonban nem említette a lány, hogy hol vannak, így továbbra is tart a négy napja eltűnt pár keresése.

Korábban a tengerészfiú családja arról számolt be, hogy Toby kapcsolatba lépett velük, és elmondta: Shevaun jól érzi magát, nem sérült meg, de már nincs vele. Studabaker sem árulta el családjának, hogy hol van, annak ellenére, hogy az FBI-al is fel akarta venni a kapcsolatot.

Kapcsolattartás

Toby azt is elmondta szüleinek, hogy egy ujjal sem ért Shevaunhoz, és mérges volt rá, amiért az hazudott neki a koráról. Toby sógornője, Sherry Studabaker szerint az ex-tengerész ijedtnek, zavartnak tűnt.

"Shevaun jól van, nem bántották, nem sérült meg."

Toby azt is elmondta, hogy kapott egy levelet Shevauntól, melyben a lány tisztázza őt minden vád alól. Arról panaszkodott, hogy Shevaun átverte őt, azt hazudta neki, hogy ő egy 19 éves főiskoláslány.

A francia rendőrség kételkedik, hogy a pár valóban Franciaországban van, feltételezésük szerint már visszarepültek Angliába, vagy egy másik országba. Peter Mason, a nyomozást vezető manchesteri főfelügyelő elmondta: Studabaker nem büntetett előéletű. Ezzel szemben az amerikai rendőrség két esetről is beszámolt a BBC-nek, amikor Studabaker után nyomoztak gyermekek zaklatása miatt. Studebaker három évet töltött az amerikai tengerészetnél, idén júniusban szerelt le.

Házasság és gyerekek

Shevaun Manchesterben, egy Internet -kávézóban találkozott Toby-val, szülei tudta nélkül. A rendőrség szerint a pár már egy éve e-mailezik egymással, azonban csak most szombaton találkoztak először. A BBC tudósítója, Judith Moritz elmondta:

"A levelekben mindketten házasságról, gyerekekről írtak."

"Azonban a két család beszámolójából tudjuk, hogy mindketten más korúnak gondolták egymást."

"Shevaun azt hitte, hogy egy 19 éves fiúval levelezik, és Toby is úgy gondolta, hogy a lány tinédzser korú."

Kutatás

A szombaton eltűnt pár után a brit, a francia és az amerikai rendőrség is nyomoz. A kutatás elsősorban Franciaországra összpontosul, mivel egy Manchesterből Párizsba tartó repülőjárat kamerája rögzítette a lányt és a férfit. A manchesteri rendőrség magas rangú tisztjei kedden Franciaországba repültek, hogy segítsék a nyomozást. A rendőrök már tanulmányozzák a felvételt a Charles de Gaulle repülőtéren, ahova a pár feltehetőleg érkezett.