Szilárda
-4 °C
2 °C

Halállal végződött a teológiai vita

2002.07.30. 13:15
Emberéletet követelt a teológiai vita a nevében is istenfélő Texasi városkában. Négy kapatos férfi, miután végiglátogatta a közeli Forth Worth kocsmáit, arról vitatkozott, hogy ki jut a pokolba és ki a mennyországba. Egyikük fegyvert rántott és dulakodás közben megölte vitapartnerét. Az elkövető börtönbe került.
Halálos kimenetelű lövöldözéshez vezetett négy italozó férfi teológiai vitája Texas Godley (jelentése istenfélő, ájtatos, istenes) városában - jelentette az AP. "A négy férfi a közeli Forth Worth városában kocsmázott, eközben alakult ki köztük a vita arról, ki jut a mennyországba, és ki a pokolba" - mondta el az esetről Pam Jetsel, a helyi seriff-hivatal szóvivője.

"Hirtelen egy shotgunt kapott elő"

A vita egyik pillanatában a 21 éves Clayton Stoker egy megtöltött shotgunt kapott elő, amit a szájába vett - magyarázta a szóvivő. Társa a 20 éves Johnny Joslin megpróbálta elvenni Stokertől a fegyvert, ami azonban a dulakodás közben elsült, halálosan megsebesítve az öngyilkosságot megakadályozni szándékozó Joslint.

A szemtanúk szerint a társaság a lövés pillanatában is a vallási vitát folytatta. Stokert gyilkosság vádjával helyezték előzetes letartóztatásba.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!