Eufrozina, Kende
5 °C
15 °C

Elöntötte Bátonyterenye egy részét az esővíz

2002.07.19. 21:44
Bátonyterenye csatornázatlan városrészét öntötte el a Mátrából lezúduló esővíz pénteken késő délután. A kiáradt patakok mellett az emberek még este is a homokzsákokat rakták le - tájékoztatta az MTI-t Balázs Ottó, a Nógrád megyei város polgármestere.
Balázs Ottó elmondta, a kopaszra vágott hegyoldal nem fogja fel a vizet, így hatalmas mennyiség zúdult le a Mátra felől Bátonyterenye ófalui és Dózsa telepi csatornázatlan városrészére.

Kiléptek medrükből a patakok

Kilépett mederéből a Szoros, a Kecskés és a Kazár patak, s a víz tucatnyi házat öntött el. A polgármester közölte: az épületekben súlyos károk keletkeztek, de senkinek nem kellett elhagynia az otthonát.

Fél kilenckor is zsákokat pakoltak

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság, a vízművek, a városüzemeltetési társaság és az önkormányzat katasztrófa-elhárítási munkacsoportjának emberei közösen birkóztak az árvízzel. Balázs Ottó tájékoztatása szerint még este fél kilenckor is homokzsákokat hordtak a patakok mellé.

Emelkedik a vízszint a tározóban is

Bátonyterenye polgármestere elmondta, folyamatosan kapnak jelzést a maconkai víztározó vízszintjéről. A 6,12 méteres tározóban a víz magassága pénteken este már csaknem elérte az 5 métert.