Árpád
-2 °C
3 °C

Elöntötte Bátonyterenye egy részét az esővíz

2002.07.19. 21:44
Bátonyterenye csatornázatlan városrészét öntötte el a Mátrából lezúduló esővíz pénteken késő délután. A kiáradt patakok mellett az emberek még este is a homokzsákokat rakták le - tájékoztatta az MTI-t Balázs Ottó, a Nógrád megyei város polgármestere.
Balázs Ottó elmondta, a kopaszra vágott hegyoldal nem fogja fel a vizet, így hatalmas mennyiség zúdult le a Mátra felől Bátonyterenye ófalui és Dózsa telepi csatornázatlan városrészére.

Kiléptek medrükből a patakok

Kilépett mederéből a Szoros, a Kecskés és a Kazár patak, s a víz tucatnyi házat öntött el. A polgármester közölte: az épületekben súlyos károk keletkeztek, de senkinek nem kellett elhagynia az otthonát.

Fél kilenckor is zsákokat pakoltak

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság, a vízművek, a városüzemeltetési társaság és az önkormányzat katasztrófa-elhárítási munkacsoportjának emberei közösen birkóztak az árvízzel. Balázs Ottó tájékoztatása szerint még este fél kilenckor is homokzsákokat hordtak a patakok mellé.

Emelkedik a vízszint a tározóban is

Bátonyterenye polgármestere elmondta, folyamatosan kapnak jelzést a maconkai víztározó vízszintjéről. A 6,12 méteres tározóban a víz magassága pénteken este már csaknem elérte az 5 métert.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?