Mátyás
1 °C
15 °C

Tűzoltó is megsérült egy terézvárosi tűznél

2003.05.06. 07:12
Egy tűzoltó és több civil is kórházba került füstmérgezés gyanújával azt követően, hogy kiégett egy terézvárosi garázs. Az eddig ismeretlen okból keletkezett lángok elpusztítottak két személyautót, de a szomszédos lakóépül tetőszerkezete is lángra kapott. A tűzoltók, így rövid időre kiürítették a bérházat, a tűz keletkezésének körülményeit szakértők vizsgálják.
Tekintse meg galériánkat!
Fotó: HavariaPress
Egy tűzoltót és négy lakót is kórházba kellett szállítani füstmérgezés gyanújával a kora hajnalban keletkezett tűzeset helyszínéről. A VI. kerületben a Paulay Ede utcában egy telken kialakított őrzött parkolóban gyulladt ki egy garázsépület. A garázsban parkoló hét autó közül kettő teljesen kiégett, a tűz az első feltételezések szerint ezekből indulhatott ki. A lángok gyorsan átterjedtek az épület tetőszerkezetére, illetve a tűzfalon keresztül a telekkel határos Király utcai emeletes bérház tetejére is. Az épületek tetőszerkezete összesen mintegy kilencszáz négyzetméteres területen izzott illetve égett.

Nehezítette a tűzoltók munkáját, hogy emelőkosaras járművük nem fért be a telek kapuján, így a szomszéd utca egy üres részéről nyúlt át az emelőkocsi negyven méteres karja az égő épület fölé. A fővárosi tűzoltók szóvivőjének tájékoztatása szerint a tűzhöz huszonkét szerkocsi vonult ki, és nyolcvannégy tűzoltó munkájával, tíz vízsugár bevetésével sikerült hajnali fél ötre a lángokat eloltani. A szomszédos épületben mintegy negyven lakást kellett a mindent elárasztó füst miatt átszellőztetni. A lakóknak erre az időre el kellett hagyni a lakásokat, de rövid idő múlva visszatérhettek otthonaikba. A tűz okát egyelőre vizsgálják, az anyagi kár jelentős.