Ágnes
-1 °C
2 °C

Gázrobbanás a csokonyavisontai termálfürdőben

2005.06.22. 20:54
Berobbant egy szervizalagút a csokonyavisontai termálfürdőben. A baleset következtében kidőlt a zárt fürdő egyik medencéjének fala és két fürdővendég súlyosan, ketten pedig könnyebben sérültek meg. A tűzoltók azt gyanítják, hogy elromlott a gáztalanító berendezés.

Négy ember megsérült, ketten közülük súlyosan, miután berobbant egy csőalagút a csokonyavisontai termálfürdőben szerda este, nem sokkal zárás előtt - közölte az MTI-vel a Somogy megyei katasztrófavédelmi igazgató.

A robbanást feltehetően egy, a szervízalagútba dobott égő cigaretta okozta, ami a csőben felgyülemlett metángázt berobbantotta, s annak ereje kidöntötte a medence falát - mondta Heizler György.

Közlése szerint a helyszínen tartózkodó tűzoltók megállapították, hogy elromlott a gáztalanító berendezés. Ezt minden olyan esetben be kell szerelni és működtetni, amikor víz és gáz együtt tör a felszínre - magyarázta a szakember.

Megjegyezte: ha nem zárás előtt történik a robbanás, nagyobb baj is lehetett volna, de ekkor már kevesen tartózkodtak a fedett fürdőben. A rendőrség sajtóreferense az MTI tudósítójának a baleset tényét megerősítette, s kiegészítette azzal, hogy a sérültek valamennyien fürdővendégek voltak. Azt azonban a szakértői vizsgálatnak kell megállapítania, hogy történt-e mulasztás, ki és miért vonható felelősségre - tette hozzá Kokas Sándor.