Etelka, Aletta
-5 °C
0 °C

Bombariadó és kényszerleszállás Ferihegyen

2002.10.04. 13:19
Kényszerleszállást kellett végrehajtania a Malév New York-i járatának, mert egy ismeretlen telefonáló bejelentése szerint plasztikbombát rejtettek el a gépen. A gép sérülés nélkül landolt, és a tűzszerészek nem találtak robbanószerkezetet a gépen.
Kényszerleszállást hajtott végre egy Boeing 767-es típusú személyszállító repülőgép Ferihegyen, mert egy telefonos bejelentés szerint bombát juttattak a gépre. A Malév New York-i járata tizenegy óra negyvenkor szállt fel, és pár perc múlva, Tatabánya fölül kellett visszafordulnia a telefonhívás miatt.

Az utasok biztonságban vannak

"Emberi élet nincs és nem is volt veszélyben" - mondta el az Indexnek Pető Görgy, a reptér szóvivője. A Ferihegyi irányítóközpontot pár perccel 12 előtt figyelmeztette egy telefonáló. "A bejelentő szerint plasztikbomba van a New York-i járaton" - mondta el Krebsz Adrien, a Malév szóvivője a Havaria Pressnek. A gép sikeresen landolt, az utasok biztonságban elhagyták a gépet. A vizsgálat során a tűzszerészek nem találtak robbanószerkezetet a gépen.

Lefújták a riasztást

Az eset után közvetlenül riadóztatott mentőknél már lefújták a riasztást. "Kényszerleszálláshoz riasztottak minket, első lépcsőben hat mentőautóval indultunk a helyszínre, és további autók is bevetésre készen álltak" - mondta el az Indexnek Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!