Ágnes
-1 °C
2 °C

A gyámhivatal új eljárást indít Terry Black ügyében

2001.11.05. 20:50
A XIV. kerületi gyámhivatal a Fővárosi Főügyészség óvása miatt hatályon kívül helyezte korábbi döntését, és új eljárást indít annak eldöntésére, hogy Terry Black örökbe fogadhatja-e az egy hónapos Danikát. Terry Black az Indexnek elmondta, az új eljárás lezárásáig a gyermek nála marad.
A zuglói önkormányzat gyámhivatala hétfőn helyt adott a Fővárosi Főügyészség óvásának, mely szerint nem kellő alapossággal végezte el az örökbeadási prodecúrát. A gyámhivatal ezért a korábbi örökbefogadási engedélyt hatályon kívül helyezte, és új eljárást indít. Terry Black kérdésünkre elmondta, az új eljárás során már nem vetik alá újabb pszichológiai teszteknek, a gyámhivatal elfogadja a korábbi orvosszakértői véleményt, miszerint Terry Black alkalmas a gyermek nevelésre. Terry kijelentette, az új eljárás lezárásáig Danika nála marad. A gyermek megtartásáért mindenre képes, nem riad vissza a hivatalok packázásától.

Harrach szerint Terry Black nem alkalmas "anyának" - Terry Black szerint Harrach nem alkalmas miniszternek

Az örökbefogadási ügyben Harrach Péter családügyi miniszter is vizsgálatot indított, mondván, nem biztos, hogy a gyermek felnevelésére egy "nemi identitászavarral küszködő" ember a legalkalmasabb. Black elutasította Harrach vádjait, és felszólította, mondjon le. A művész szerint a miniszter nem a dolgával foglalkozik. Black szerint a gyermek tőle nem szorul védelemre, hisz ő szeretetet és biztonságot nyújta neki.

A szülők meggondolták magukat

Az ügyet bonyolítja, hogy a gyermekről eredetileg lemondó szülők meggondolták magukat, és visszakövetelik Danit. Mint mondják, nyugodt életet képzeltek fiuk számára, nem "botrányokkal megtűzdelt médiaszereplést". Sanyarú anyagi helyzetükkel indokolják, hogy Terry Blacknek adták a gyereket (3,7 millió forintért), most inkább egy másik házaspár gondjaira bíznák. Mivel a hivatalos örökbefogadás még nem történt meg, az édesanya bármikor meggondolhatja magát, és visszakérheti a gyermeket Blacktől.

Black rejtett kamerás felvételt készített a gyermek örökbefogadására vonatkozó tárgyalásairól Dani nagymamájával, és később feljelentést is tett a család ellen. Ha bebizonyosodik, hogy a szülők pénzt kértek a gyermekért, úgy emberkereskedelem gyanúja miatt eljárás indulhat ellenük, és 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatók. A szülők azt mondják, hogy ők nem kértek pénzt a művésztől, hanem ő ajánlott.

Terry Black emberkereskedelemmel vádolja a szülőket

A feljelentés ügyében hétfőn kihallgatták a BRFK vizsgálati főosztályán Terry Blacket, aki a másfél órás kihallgatás során bemutatta azokat a bizonyítékokat - így a videokazettát is -, amelyekkel azt kívánja alátámasztani, hogy a szülők pénzt kértek a gyerekért.