Alfréd
-3 °C
3 °C

Visszaveszik a gyereket Terry Blacktől

2001.12.15. 09:20
A transzszexuális előadóművész által nevelt Danikát a XVI. kerületi gyámhivatal döntése értelmében nevelőintézetbe adják. Terry Black az RTL Klub-nak úgy nyilatkozott: nem adja vissza a gyereket.
Terry Black még októberben, közvetlenül születése után fogadta örökbe Danikát. A XVI. kerületi gyámhivatal nemrégiben helyt adott a Fővárosi Főügyészség óvásának, mely szerint nem kellő alapossággal végezte el az örökbeadási prodecúrát. A gyámhivatal ezért a korábbi örökbefogadási engedélyt hatályon kívül helyezte, és új eljárást indít. A gyámhivatal felülvizsgálta az örökbefogadás körülményeit, és úgy határozott, elveszik Blacktől a gyermeket, és nevelőintézetben helyezik el.

Az RTL Klub Híradójának megszólaló Mester Csaba, az előadóművész jogi képviselője elmondta: ezt a határozatot nem láttuk, és állítólag nem is akarják kézbesíteni, mert a XVI. Kerület gyámhatóság szerint Terry Black nem ügyfél ebben az ügyben. Szerintem ez elképesztő törvénysértés - állítja az ügyvéd, aki ha ezt nem is, de két másik elutasító határozatot kapott péntek reggel.

Terry Black nem adja

A gyámhivatal egyik határozata szerint nem lehet ideiglenesen Terry Blacknél elhelyezni Danikát, mert nem igaz, hogy szülei veszélyeztetik a fejlődését. Ugyanebben a határozatban az is szerepel, hogy a gyereket nem a szüleihez, hanem intézetbe adják.

A másik határozat elutasítja Terry Black örökbefogadási kérelmét. A kereskedelmi csatorna úgy tudja: a piliscsévi gyámhivatal hétfőn elmegy Danikáért, Terry Black azonban úgy döntött: nem adja vissza Danikát.