Alfréd
-2 °C
2 °C

Elfogták a negyedik TESCO-s rablót

2005.06.29. 18:57
A rendőrség Siófokon elfogta a budaörsi Tescós rablás negyedik gyanúsítottját. Az előállított férfi részt vett a rablótámadás előkészítésében, a rendőrök azt gyanítják, hogy a férfi hetekig figyelte az áruház pénzszállítási szokásait.

Siófokon fogta el a Nemzeti Nyomozó Iroda azt a férfit, akiről feltételezik, hogy részt vett a budaörsi Tesco kirablásának előkészítésében, és öt héten keresztül figyelte az áruház pénzszállítási szokásait - értesült a HavariaPress.

A gyanúsítottról azt feltételezik, hogy tagja volt annak a bűnbandának, amely május 14-én, a rendőrökkel vívott fegyveres tűzharcot követően, 30 millió forintot zsákmányolt. Egyelőre azt nem tudni, hogy a tegnap reggel elfogott férfi konkrétan részt vett-e a fegyveres rablásban vagy csak a pénzszállításra vonatkozó információ gyűjtés volt a dolga. Tegnap egész nap kihallgatták és a lakásán is házkutatást tartottak.

A rendőrség eddig nem fizetett ki semmit az öt millió forintos nyomravezetői jutalomból, ezért feltehető, hogy azok a bűnözők segítik a rendőrök munkáját, akiket meggyanúsítottak ugyan az ügyben, de a bíróság előzetes letartóztatásuk helyett, csak lakhely elhagyási tilalmat rendelt el.

A nyomozók információi szerint nem ez volt a most elfogott férfi első ügye. Gyanújuk szerint ő is tagja volt annak a háromfős bandának, akik hasonló módszerrel, január 11-én reggeli órákban, Érden meglőtték egy pénzszállító cég munkatársát, majd a pénzeszsákkal elmenekültek. A meneküléshez használt Chryslert később felgyújtva találták meg. A hírügynökség információit nem kívánták kommentálni, és mindössze annyit erősítettek meg, hogy egy súlyos bűncselekmény elkövetőjét fogták el Siófokon.

Újabb rablásra készültek?

A Nemzeti Nyomozó Iroda, a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság és az ügyészségi nyomozó hivatal közös nyomozócsoportja kiderítette, hogy a férfiak újabb fegyveres rablásra készültek, és ehhez már be is szerezték a fegyvereket Horvátországból.

Keddi hír szerint az addig elfogott, rablással gyanúsított három férfi ellen "nyereségvágyból, előre kitervelten, aljas indokból, részben hivatalos személy ellen, hivatalos eljárás során, társ tettesként, több emberen elkövetett emberölés kísérlete és lőfegyverrel való visszaélés" miatt folyik az eljárás. A rablás megítélését súlyosbítja, hogy agresszívek, brutálisak voltak.