Csongor
0 °C
9 °C

Lopások miatt bezárnák a sarkadi Tescót

2009.01.30. 16:09
A sarkadi áruházban állítólag elviselheteten a közbiztonság, és a vezetőség kétségbeesésében a bolt bezárásán gondolkodik. A város gyűlést hívott össze, hogy ne maradjanak Tesco nélkül.

Olyan viszonyok uralkodnak a sarkadi Tescóban, hogy a vezetőség az egység bezárását fontolgatja, írja a beol.hu. A Békés megyei lap sorai szerint a viharsarki város áruházában rendszeresek a lopások, a rajtakapottak pedig tettlegesen bántalmazzák a munkatársakat. A kutyás biztonsági őrök ellenére is olyan állapotok uralkodnak a boltban, hogy annak vezetője, Egri Csaba levélben fordult az önkormányzathoz, megemlítve: hogy vásárlóik elpártolnak tőlük, a dolgozók munkakörülményei pedig rosszak.

A lap által emlegetett esetek közt olyanok szerepelnek, mint hogy 200 kosárból mára csak 20 darab maradt. Egy óvodás kislány kisétált a pénztáron túli babakocsiig egy csokistejjel, miközben a családja a sorban állt. Az újságíró szerint a kislány a "babakocsira akasztott szatyorba szerette volna rejteni a szajrét", amit szóvá tett a pénztáros. Az ezt követő veszekedésben a pénztárost a "família" egy tagja leköpte és arcul ütötte.

A lap újságírója több nyelvi fordulattal is utalt arra, hogy az esetekért a helyi cigányságot tartják felelősnek.

"Az nem lehet, hogy egy település életében egy kisebbség törpe minoritása megverjen vagy ezzel fenyegessen dolgozókat, megbotránkoztassa a lakosságot, a többséget" — nyilatkozta Tóth Imre polgármester egy, az ügyben szervezett tanácskozáson. A megbeszélésen egy másik helyi bolt vezetője keményebb fellépésre szólított fel, Jakó István képviselő pedig a cigány önkormányzat alkalmatlanságában látta a bajok forrását. A kijelentések nyomán az ülés botrányba fulladt, a kisebbségi önkormányzat vezetője kikérte, hogy a testületet szellemileg és összetételében is alkalmatlannak nevezték, majd rasszizmussal vádolta Jakót.

A Tesco szóvivője, Hackl Mónika szerint is fontolgatják a bolt bezárását, mivel "komoly attrocitások tapasztalhatóak az etnikum részéről".

A polgármestert is megkerestük a témában, aki azonban nem akart válaszolni nekünk, amíg a "közigazgatási adatbázishoz való hozzáférése" révén le nem nyomozza, mit kell tudni cikkünk írójáról.