Blanka, Bianka
9 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

Részegek fegyverezték le az ukrán elnök testőrét

2008.11.04. 15:58
Épp egy pisztollyal lövöldözött az ablakon kifele három ittas ukrán fiatal Lembergben, amikor a rendőrök lecsaptak rájuk. Az ügy pikantériája, hogy a pisztolyt az ukrán eelnök egyik testőrétől szerezték, akit merevrészegen csúnyán megruháztak.

Megverte az utcán Viktor Juscsenko ukrán államfő egyik testőrét a nyugat-ukrajnai Lembergben, a támadók elvették a biztonsági ember fegyverét és karóráját.

A Komszomolszkaja Pravda napilap ukrajnai változata szerint a lembergi hivatalos látogatáson tartózkodó ukrán államfő egyik testőrére esti sétája közben támadt rá minden indok és figyelmeztetés nélkül három ittas huszonéves. A támadók ütéseket mértek a testőr fejére, majd elvették tőle gumilövedékes pisztolyát, valamint 100 ezer forintot érő karóráját, és elfutottak.

A cikk szerint a verésből felocsúdott sértett a közelben járőröző rendőröktől kért segítséget, akik a támadók nyomába eredtek. Az üldözők egy közeli utcában meg is találták a három fiatalembert egyikük lakásában, amikor azok az elnöki testőrtől elvett pisztolyt próbálták ki az ablakból leadott lövésekkel.

Az őrizetbe vett támadók azzal védekeznek, hogy semmire nem emlékeznek a történtekből, mert egész nap ittak.