Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C

Tetovált gyilkos végzett az igazgatóval

2004.05.26. 14:01
Az otthonába betörő tettesek késsel olyan súlyosan megsebesítették a nagymágocsi nevelőintézet vezetőjét, hogy az a helyszínen életét vesztette. Az egyik feltételezett elkövetőt körözi a rendőrség, elrejtőzését valószínűleg nagyban nehezíti az arcát "díszítő" nagyméretű tetoválás.
Fényképei közreadásával keresi a rendőrség azt a jellegzetesen tetovált fiatalembert, aki a gyanú szerint a múlt héten meggyilkolt egy férfit Nagymágocson. A rendőrségre május 23-án hajnalban jelentették be, hogy a Csongrád megyei településen emberölés áldozata lett egy helybéli férfi. Az akkor még ismeretlen tettesek késsel olyan súlyosan megsebesítették az 54 éves házigazdát - egy helyi nevelőintézet vezetőjét -, hogy az a helyszínen életét vesztette.

Az ügy nyomravezetőjének az eset után a rendőrség félmillió forintot jutalmat ajánlott fel. Mivel azonban e hét közepére egyértelművé vált, hogy a gyilkosságot egy húsz éves fiatalember követhette el, a rendőrség visszavonta a nyomravezetői jutalmat, egyúttal elrendelte a gyanúsított országos körözését.

A körözött férfi profilból
Fotó: Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság
A nyomozás eddigi adatai szerint a tettesek feltehetően a kerítést átmászva jutottak be a lakóház udvarába. Az áldozat azonban valószínűleg tetten érte őket a kiskonyhában, és ezért támadtak rá. A nyomozás szálai egy 20 éves szentesi fiatalemberhez vezettek, ám az ő tartózkodási helye jelenleg ismeretlen. A rendőrség ezért a gyanúsított fényképeit közreadva, a lakosság segítségét kérve folytatja a nyomozást az ügyben.

Az országosan körözött szentesi fiatalember különös ismertetőjele, hogy testszerte tetoválásokkal rendelkezik, ráadásul a nonfiguratív tetoválás az arcának jobb oldalán is végigfut, szemöldökétől az állszegletéig. A nyomozók kérik, hogy aki információval rendelkezik a fiatalember tartózkodási helyéről, jelentkezzék a Csongrád megyei főkapitányságon, vagy az ismert rendőrségi telefonszámokon.