Eleonóra
-1 °C
2 °C

Visszatérhet a rendőrségre a közösülő alezredes

2003.05.05. 09:27
A belügyminiszter előtt van annak a rendőr alezredesnek az ügye, akit erőszakos közösülésért jelentettek fel a Fővárosi Ügyészségi Nyomozó Hivatalnál - írja a Népszabadság. A vád szerint K. Gábor kétszer közösült a Teve utcai rendőrszékházban egy 21 éves gépírónővel.
A belügyminiszternek kell döntenie: visszafogadja-e az etikai vétségek miatt kirúgott K. Gábort, vagy végleg bezárulnak előtte a Teve utca kapui - értesült a Népszabadság. A Teve utcai zsarupalotában tavaly szeptemberben egy fiatal gépírónő sérelmére elkövetett erőszakos közösülés miatt ismeretlen tettes ellen folyt eljárás, amit nemrég megszüntettek, mivel nem találtak bizonyítékot arra, hogy erőszak történt.

D. R. gépírónő tavaly szeptember 21-én 23 órakor jelentette be a Teve utcai panaszirodában, hogy K. Gábor alezredes, a BRFK ellenőrzési hivatalának hivatásos tisztje 18-án, majd 20-án is megerőszakolta őt a Rendőrségi Igazgatási Központ egyik hivatalos helyiségében - írja a Népszabadság. Először munkaidőben történt az aktus, majd munkaidő után, amikor egy közeli szórakozóhelyről mentek vissza, amit azzal magyaráztak, hogy a hölgy rosszul lett. K. Gábort feljelentették a Fővárosi Ügyészségi Nyomozó Hivatalnál. Az egyidejűleg elrendelt fegyelmi és etikai vizsgálat következményként K. Gábor szolgálati viszonyát azonnali hatállyal megszüntették.

Az alezredes a Népszabadságnak nem cáfolta, hogy a gépírónő, aki később feljelentette, drogozott. Mindezt azonban nem jelentette feletteseinek, inkább megpróbálta lebeszélni a fiatal nőt a drogokról. Eközben kapcsolatuk bensőségessé vált, és kétszer megtörtént, aminek nem kellett volna, de K. szerint erőszakról szó sem volt.