Mátyás
-6 °C
1 °C

Öngyilkos lett egy halálraítélt

2006.10.19. 19:22
Tizenegy évet töltött halottasházban egy 29 éves férfi, aki nem sokkal halálos ítéletének végrehajtása előtt megölte magát.

Órákkal a kivégzése előtt öngyilkosságot követett el egy 29 éves halálra ítélt Texas amerikai szövetségi állam egyik börtönében. A huntsville-i börtönhatóságok szerint a Johnson névre hallgató elítélt 18 órával a kivégzés előtt egy farúdhoz erősített fémdarabkából készített pengével vágta el a torkát.

A foglár szokás szerint negyedóránként ellenőrizte a foglyot, és egy ilyen szemle alkalmával talált rá a vérbe fagyott Johnsonra. Az elítélt nem adott életjelet, és kórházba szállítás után halottnak nyilvánították. Johnsont 1995-ben ítélték halálra, mert meggyilkolt egy bolti alkalmazottat.

Az elítélt tagadta, hogy ő követte el a gyilkosságot, társa ellen vallott, aki viszont vádalkut kötött az ügyészséggel, Johnsont tette felelőssé a bűntettért, és megúszta nyolc év börtönbüntetéssel. Nem ez az első eset Texasban, hogy siralomházban vet véget életének a kivégzésre váró rab. Legalább hat ilyen eset történt már a déli államban, ahol jelenleg 390 ember vár halálos ítélete végrehajtására.