Alfréd
-3 °C
3 °C

Zsiráfevéssel ünneplik a thai állatkert megnyitását

2005.11.18. 21:01
Heves tiltakozást váltott ki állatvédő körökben, hogy Kenya 175 afrikai nagyvadat küld egy thaiföldi állatkertbe. Az új állatkert megnyitóján ugyanis néhány frissen beszerzett egzotikus vadból készítik a menüt.

Különleges csemegével kedveskednek a VIP-vendégeknek egy thaiföldi egzotikus állatkert megnyitóján. A 4 500 bathos (24 000 forintos) belépőjegyet kifizető hírességek akár meg is kóstolhatják a ritka állatokat, írja az Age című ausztrál napilap.

A menűben többek között tigrist, leopárdot, oroszlánt, elefántot és zsiráfot is felszolgálnak, de terítékre kerülnek az Ázsiában ínyencfalatnak számító kutyák is, mondta el Plodrasop Suraswadi thai környezetvédelmi miniszter. "Az oroszlánt egyenesen Afrikából hoztuk" - büszkélkedett. Az álatkertbe 175 állatot küldenek Kenyából, és bár többségüket nem eszik meg, a környezetvédők mégis tiltakoznak a kenyai állatexport ellen.

"Semmi sem jogosít fel arra senkit, hogy ezeket az állatokat az emberek szórakoztatására befogják és egy állatkertbe küldjék" - nyilatkozta az Age-nek Dipesh Pabari, a nairobi Állatvédelmi Világegylet szóvivője. A thai állatvédők egyet értenek véleményével.

Mint mondják, Thaiföldön amúgy is híresen rosszul bánnak az állatokkal, de a zsiráfevés "egy egész évszázaddal visszaveti az országról kialakult képet" - nyilatkozták.

Suraswadi miniszter azonban nem aggódik. "Mindent törvényesen csináltunk" - mondta.