Vilhelmina
10 °C
21 °C

Thaiföldön bujkálhat Farkas Péter

2008.11.08. 08:16
A Budapesti Rendőr-főkapitányság sem zárja ki annak lehetőségét, hogy a hétfőn elítélt és eltűnt Farkas Péter külföldön bujkálhat a hatóságok elől, írta a szombati Népszava.

Délkelet-Ázsiában bujkálhat Farkas Péter, aki testvérével együtt hétfőn tűnt el a Pesti Központi Kerületi Bíróságról. Az időközben elítélt férfi állítólag előbb Bécsbe, majd hamis papírokkal a schwechati repülőtérről Thaiföldre szökött - olvasható a lapban.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság ezzel kapcsolatban a Népszavával azt közölte: több információt is kaptak arra vonatkozóan, hogy Farkas külföldön tartózkodik. Ezen állítások ellenőrzése jelenleg is folyamatban van - tették hozzá. A lap ugyanakkor a Fővárosi Bíróságtól megtudta, nemzetközi körözést ennek ellenére még nem adtak ki a férfi ellen.

A szökevény tettét valószínűleg az indokolta, hogy hazánk és az ázsiai ország között nincs kiadatási egyezmény, s emiatt sok törvényszegő kedvelt célja, tartózkodási helye. Az egyik bulvárlapnak (a Bors szórakoztató napilapnak) Magyarország bangkoki nagykövete azt nyilatkozta, rengeteg magyar bűnöző bujkál náluk. Azt valószínűleg ők sem tudják, hogy a thai belső jogrendszer lehetővé teszi a kiadatási ügyek intézését nemzetközi szerződés hiányában is, így aligha reménykedhetnek kegyelemben, ha rendőrkézre kerülnek - áll a Népszavában.

A kábítószerrel való visszaélés miatt öt, illetve hét év fegyházra ítélt Farkas Péter olimpikon és testvére a hosszúra nyúlt ítélethirdetés szünetében megszökött a börtön elől. Ezt követően elfogatóparancsot adtak ki ellenük, és a jelenleg is szökésben lévő sportoló öccsét kedd este kerítette kézre a rendőrség Vecsésen.