Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

54 embert szállított a halálba a thai soför

2008.04.16. 08:15
Feladta magát az a thaiföldi embercsempész, akinek a teherautójában 54 mianmari menekült halt meg a múlt héten - közölte a thaiföldi rendőrség szerdán. A 38 éves férfi 2500 dollárt kapott azért, hogy Phuketbe szállítsa a munkát kereső 120 embert.

A thaiföldi embercsempész elismerte, hogy ő vezette a teherautót, amelyben 54 ember halt meg a múlt héten. A 38 éves férfi önként jelentkezett a rendőrségen. Vallomásában elmondta, hogy a mianmari menekültek összesen 2500 dollárt (400 ezer forint) fizettek azért, hogy Phuketbe szállítsa őket. A hat méter hosszú és alig több mint két méteres raktérben 120 ember zsúfolódott össze.

A teherautó szellőzőrendszere azonban elromlott, így rövid idő alatt 37 nő és 17 férfi halt meg. A mianmari menekültek halálát az oxigénhiány és a túlhevülés okozta. Amikor az embercsempész halotta a dörömbölést, megállt, és kinyitotta a rakteret. Miután látta, hogy mi történt, elfutott. A rendőrség azóta kereste.