Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szélütés érte Margaret Thatchert

2002.01.27. 14:05
Enyhébb szélütés érte Thatcher bárónőt decemberben külföldi szabadsága idején - erősítette meg a volt brit miniszterelnök irodja a hétvégi brit sajtóban felröppentett értesüléseket.
Margaret Thatchernél enyhe agyvérzést állapítottak meg orvosai - közölte szombaton az egykori brit miniszterelnök lánya. Thatcher bárónőt Madeira szigetén érte a rosszullét, ahol férjével Denissel ötvenedik házassági évfordulójukat ünnepelték.

A koordinációs problémákkal, beszédzavarral küszködő 76 éves politikust azonnal kórházba szállították, ahol alapos kivizsgáláson esett át. Azóta már teljesen felépült, és közéleti kötelezettségeiből egyetlen programot sem töröltek - közölte szóvivője.

Hozzátette, csak Margaret Thatcher legközelebbi hozzátartozói és barátai tudtak a betegségről. A volt brit miniszterelnök a téli törvényhozási szünet után olyan energiával vetette bele magát a munkába, mintha semmi sem történt volna.

Aktívan részt vesz a lordok házának ülésein, szerdán II. Erzsébet brit uralkodót képviselte a minap elhunyt Lord Hailsham, a vaslady volt pénzügyminisztere emlékére a Westminster-apátságban megrendezett istentiszteleten. Nem mondták le az Egyesült Államokba tavaszra tervezett előadó körútjait sem, amelyeket áprilisban megjelenő új könyvének kiadásához időzítettek.

Az 1979-től 1990-ig tartó kormányzása alatt "Vaslady" gúnynéven is ismert Thatcher Nagy Britannia első női miniszterelnöke volt.