Gyöngyi
9 °C
25 °C
Index - In English In English Eng

Szélütés érte Margaret Thatchert

2002.01.27. 14:05
Enyhébb szélütés érte Thatcher bárónőt decemberben külföldi szabadsága idején - erősítette meg a volt brit miniszterelnök irodja a hétvégi brit sajtóban felröppentett értesüléseket.
Margaret Thatchernél enyhe agyvérzést állapítottak meg orvosai - közölte szombaton az egykori brit miniszterelnök lánya. Thatcher bárónőt Madeira szigetén érte a rosszullét, ahol férjével Denissel ötvenedik házassági évfordulójukat ünnepelték.

A koordinációs problémákkal, beszédzavarral küszködő 76 éves politikust azonnal kórházba szállították, ahol alapos kivizsgáláson esett át. Azóta már teljesen felépült, és közéleti kötelezettségeiből egyetlen programot sem töröltek - közölte szóvivője.

Hozzátette, csak Margaret Thatcher legközelebbi hozzátartozói és barátai tudtak a betegségről. A volt brit miniszterelnök a téli törvényhozási szünet után olyan energiával vetette bele magát a munkába, mintha semmi sem történt volna.

Aktívan részt vesz a lordok házának ülésein, szerdán II. Erzsébet brit uralkodót képviselte a minap elhunyt Lord Hailsham, a vaslady volt pénzügyminisztere emlékére a Westminster-apátságban megrendezett istentiszteleten. Nem mondták le az Egyesült Államokba tavaszra tervezett előadó körútjait sem, amelyeket áprilisban megjelenő új könyvének kiadásához időzítettek.

Az 1979-től 1990-ig tartó kormányzása alatt "Vaslady" gúnynéven is ismert Thatcher Nagy Britannia első női miniszterelnöke volt.