Emőke
-4 °C
9 °C

Baranyajenőn is látták a tigrist

2004.06.24. 13:27
Szerdán a Baranya megyei Bükkösdtől húsz kilométerre, Baranyajenő határában hárman is felfigyeltek egy szokatlanul nagyméretű macskafélére. A nyomokból ítélve akár tigris is lehet a vadállat. A vadászok egyelőre nem találják az állatot.
A Népszabadság információi szerint Baranyajenőn egy 9 éves kisfiú és két felnőtt látta meg az állatot. Az egyik felnőtt távcsővel is megnézte az állatot, és a sűrűben mozgó vadat egyértelműen tigrisnek azonosította. A helyszínre érkező vadászok megvizsgálták a Baranyajenő közelében látott nagymacska nyomait, és annak alapján újra úgy vélekedtek, hogy akár tigris is lehet a vadállat - nyilatkozta a napilapnak Török Gábor, a Duna-Dráva Nemzeti Park vadászati szakfelügyelője.

Továbbra sem találják

A Blikk információi szerint ugyanakkor az állatot kedd este nyolc óra körül figyelte meg három fiatal, akik Baranyajenő focipályáján épp videokamerával filmezték a környéket. "Annyira beszartunk, hogy eszünkbe sem jutott, hogy felvegyük az állatot" - nyilatkozta a bulvárlapnak Orsós István. A 17 éves fiatalember biztos benne, hogy tigrist láttak. A vadászok a nyomokból ítélve úgy tudják, hogy egy 150 kilós, egy év körüli tigrist kell megtalálniuk.

Szerda délután tizenöt vadász kezdte átfésülni azt a területet, ahol az egyelőre még azonosítatlan állat megbújhat. A kutatás eddig eredménytelen volt. A vadászok altatólövedékkel akarják elkábítani a keresett vadat, mivel a nagymacskafélék védett állatnak számítanak. Ha azonban a ragadozó emberi életet veszélyeztetne, akkor bevetnének ellene éles lőszert is.

Mint ismert, a nagytestű állatot először múlt csütörtökön látta egy hatéves kislány a Baranya megyei Bükkösdön. Utóbb a kislány képekről tigrisként azonosította a nagymacskát.

Lezárták Baranyajenő külterületét

Egyre több "turista" keresi fel azt a baranyai települést, ahol legutóbb látták a Mecsekben feltűnt nagyragadozót. A rendőrség ezért lezárta Baranyajenő külterületének azt a részét, ahol az állat felbukkanását várják. Magát az állatot továbbra sem találják, holott egy véres állati tetemet is végighúztak a falu határában. Annak érdekében, hogy az állatot ne nyugtalanítsák az egyre nagyobb számban, fényképezőgépekkel és kamerákkal feltűnő "katasztrófaturisták", a hatóságok lezárták a környéket. Szakértők szerint ugyanis csak akkor várható az állat felbukkanása, ha nyugalmat tapasztal a csali közelében.