Irén, Írisz
-2 °C
8 °C

Mégsem tapizta a kiskorút Micimackó barátja

2004.08.05. 15:10
Felmentették a zaklatás vádja alól szerdán a Disney egyik alkalmazottját. A kedves Tigris figura jelmezében dolgozó férfit azzal vádolták, hogy fényképezkedés ürügyén megtapogatta egy tizenhárom éves lány mellét. A vidámpark Tigrise tizenöt évet kaphatott volna.
Tizenöt év börtönbüntetést kaphatott volna a floridai Michael Chartrand, a Disney World egyik Tigris-kosztümös alkalmazottja, ha bebizonyosodik, hogy egy közös fényképezkedés során valóban megfogta egy tizenhárom éves lány jobb mellét februárban. Szerda délután az orlandói városi bíróság esküdtszéke kevesebb mint egy óra gondolkodás után úgy döntött, hogy a harminchat éves férfi nem követett el sem bűncselekményt, sem vétséget, adta hírül a Local 6 nevű tévécsatorna weboldala.

Képünk illusztráció
A tárgyalás utolsó perceiben a vádlott védőügyvédje maga is felpróbálta a mókás jelmezt, hogy bebizonyítsa, milyen nehéz eldönteni, hol van a Tigris-ember keze, ha fotókon pózol. Eközben a vád képviselője néhány fényképet tárt a testület elé, amelyeket a vádlott lakásán foglaltak le. Kilencven százalékuk fiatal lányokkal ábrázolta Tigrist a vidám parkban, és az ügyész szerint több fotón is megkérdőjelezhető pozícióban volt a nagyra nőtt plüssállat mancsa. Chartrand ugyanakor elmondta, maga sem tudja, hogy a bemutatott képeken ő, vagy a munkaruhában rá kísértetiesen hasonlító kollegája szerepel-e.

A szerdai tárgyaláson tett vallomásában a lány anyja kitartott álláspontja mellett, amelyet korábban így fogalmazott meg egy, a Disneynek írt levélben: "Tigris megsimogatta kislányomat a hóna alatt, és folyamatosan a jobb mellén tartotta a kezét. Lányom nagyon zavarba jött és szégyellte magát, először nem is akarta elmondani nekem az esetet. Azóta sokat sírt; soha többé nem megy a Disney Worldbe és látni sem akarja Tigrist."

A védőügyvéd szerint a lány anyja a busás kártérítés reményében gerjesztette az ügyet. A nő egy időben azt állította, hogy a nagytestű emlős az ő mellét is megfogta, ezt a vádat azonban később visszavonta.