Vince, Artúr
-3 °C
1 °C

Rákaptak az emberhúsra az indiai tigrisek

2009.01.30. 15:54
Tigrisek öltek meg három gyereket és négy felnőttet az utóbbi hetekben India északi területein, mindaddig otthon maradásra kényszerítve ezzel a rettegő falusiakat, míg az erdőőrök el nem kapják a gyilkos ragadozókat.

A helyi hatóságok felfegyverkezve kutatják át az Uttar Prades állambeli Dudhwa tigrisrezervátum közelében lévő falvakat, ahol az utóbbi időben hét ember esett áldozatul elkóborolt tigriseknek. A vadállatok egyike a feltételezések szerint négy embert ölt meg az elmúlt két hétben, áldozatai között pedig három gyerek is volt.

"Parancs van az emberevő tigris elaltatására és ketrecbe zárására, illetve, ha más lehetőség nincs, akkor a megölésére" - mondta P. P. Szingh helyi erdőfelügyelő. A tigrisek jelentette veszély miatt a területen élő falusiak nem engedik iskolába gyerekeiket, és földjeiket sem művelik.

K. K. Szingh korábbi erdőfelügyelő szerint a problémát az okozza, hogy a falusiak elfoglalták a tigrisek természetes élőhelyeit. Körülbelül 100 tigris él a 800 négyzetkilométeres rezervátumban, és az elmúlt évek során a mostaniak voltak az első halálos kimenetelű támadások a térségben.

"Ez egy igazi harc ember és állat között, a mi feladatunk pedig az, hogy mindkét oldalt védelmezzük" - mondta Szingh. Az indiai kormány 2007-es felmérése szerint míg egy évszázada 100 ezer, öt éve pedig 3600 tigris élt India rezervátumiban és őserdeiben, addig ez a szám mostanra 1500-ra csökkent.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!