Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Falusiak segítségét kérte a beteg tigris

2003.11.30. 15:39
Feltehetően betegsége miatt adta fel emberekkel szembeni bizalmatlanságát egy amuri tigris Szibériában. A legyengült állat egy favágókolónia segítségét "kérte". A megrémült falusiak előbb el akarták üldözni a nagymacskát, majd szakértő segítséget hívtak.
Fiatal amuri tigrisnőstény közelítette meg Pokrovka falut november 21-én. A tajga felől érkező állatot hiába próbálták csörömpöléssel elriasztani a megrettent helyiek, letelepedett a falucska közepén.

A pokrovkai favágók szakemberek segítségét kérték - jelentette az Itar-Taszsz. A Tigris Ellenőrző Csoport (TECS) habarovszki regionális főnökségének emberei érkeztek a helyszínre, majd levonták a következtetéseket. A két éves állat beteg lehet.

Az emberek segítségét kérő nagymacskát egy közeli rehabilitációs központba szállították, ahonnan pénteken már át is került a helyi vadvédelmi társaság rezervátumába. A szakszerű kezelés érdekében az állat vérmintáját Vlagyivosztokba szállították bevizsgálásra - nyilatkozta az orosz hírügynökségnek Vaszilij Starosztyin, a TECS munkatársa.

Az amuri tigris fokozottan veszélyeztetett állat, alig négyszáz példány él az orosz távol-keleten.