Valér
2 °C
8 °C

Biztosítós adta a tippeket

2005.09.07. 13:54
Sorozatbetörőket fogtak el a miskolci rendőrkapitányság emberei kedden. A rablóknak egy volt biztosítói alkalmazott adta a "tuti" tippeket.

A miskolci rendőrkapitányság bűnügyi osztálya lopás gyanúja miatt indított eljárást hat miskolci férfi ellen. A csoport tagjait azzal gyanúsítják, hogy a május és augusztus között Miskolcon, Sajóládon, Mályiban és Putnokon összesen tizennégy magánlakásba hatoltak be jogtalanul, mondta Kompoltiné Jakab Ilona, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Beugrottak a nyílászárón

Az elkövetők a borsodi megyeszékhelyen például a nyitott ablakon másztak be, máshol betörték vagy befeszítették a nyílászárót, ezzel nemcsak lopási, hanem rongálási kárt is okozva a sértetteknek. A betörésekkel többnyire készpénzt, ékszereket és műszaki cikkeket szereztek.

Volt biztosítós

A nyomozás fényt derített arra is, hogy a betörőket egy volt biztosítói alkalmazott tájékoztatta, milyen értékek vannak az egyes lakásokban. A hattagú betörő csapatban a tippadó, szállító, úgynevezett lecsengető, illetve figyelő, végrehajtó szerepek jól elkülönültek. A gyanúsítottak közül ketten vannak előzetes letartóztatásban, négyen pedig szabadlábon védekeznek.