Szilárda
-4 °C
3 °C

Egyszerre három holttestet találtak a Tiszában

2002.06.25. 14:27
Hétfőn Tószegnél egy 58 éves szolnoki férfi, míg Szegeden egy 79 éves nyugdíjas testét vetette partra a víz. Mindkettőjüket napok óta keresték - jelentette a HavariaPress. A Holt-Tiszában megtalálták annak a 27 éves ramocsai fiatalembernek a holttestét is, aki a hétvégén tűnt el a folyóban. A múlt hónapban két ember fulladt bele a szeszélyes folyóba.
Két férfi holttestét találták meg hétfőn a Tisza-folyóban Tószeg közelében, illetve Szegeden. A Tószegnél felfedezett elhunytat azonosították egy 58 éves szolnoki lakossal, aki még június 22-én, szombaton este tűnt el a lakásáról.

A Szegednél talált férfi 79 éves helyi lakos, aki szintén a napokban távozott el a lakásáról. A rendőrség mindkét esetben lefolytatta a halottszemlét és megállapították, hogy a halál oka vízbefulladás, bűncselekményre utaló adat nem merült fel.

Nem tudni, hová indultak

- A körülményekről mindössze annyit tudunk, hogy a két idősebb férfi eltűnését a hozzátartozók jelentették be - mondta az Indexnek Kanta Gyula, a Tiszai Vízi Rendészeti Kapitányság alezredes osztályvezetője. - Csak annyit közöltek, hogy családtagjuk elment otthonról, és nem tudják, hogy hol tartózkodik.

Megtalálták hétfőn délelőtt annak a 27 éves ramocsai fiatalembernek a holttestét is, aki a hétvégén fürdés közben tűnt el a szolnoki Holt-Tiszában. A férfi - aki nem tudott úszni - egy autóbelsőn csónakázott a több méter mély vízben.

Veszélyes folyó

Korábban június 13-án találtak holttestet a rendőrök a Tiszában. Az akkor körülbelül 5-7 napja halott, 50-55 év körüli férfi valószínűleg vízbe fulladt, a rendőrség bűncselekményre utaló nyomokat ugyanis itt sem talált.

Június 3-án a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszanagyfalu közelében hárman horgásztak egy kenuból, mely megbillent, és a három horgász a Tiszába esett. Ketten sérülés nélkül partra úsztak, társuk azonban nem került elő. A két megmenekült férfi szerint eltűnt társuk jó úszó volt, ám egyre inkább valószínűsíthető, hogy vízbe fulladt. A rendőrség keresi a szerencsétlenül járt férfit.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!