Gertrúd, Patrik
4 °C
4 °C

Hiába úsztak a fuldoklóért a rendőrök

2006.06.08. 10:25
Nem sikerült megmenteniük egy fuldokló életét a szolnoki rendőröknek. A folyó közepén úszó férfi segítségére siető rendőröknek nem sikerült hajót szerezniük, így hárman is a 13,5 fokos vízbe vetették magukat.

Rendőrök úsztak be egy segítségért kiabáló férfiért az áradó Tiszába csütörtökön kora reggel Szolnoknál. A férfit a parton megpróbálták újraéleszteni, de már nem tudtak rajta segíteni.

A rendőröket reggel hatkor értesítették, hogy egy ember Szolnoknál, a Tisza szálló környékén a folyó közepén úszik, és segítségért kiabál. A járőrök rövid időn belül a jelzett helyre érkeztek. Egyikük megpróbált elkötni egy kikötött csónakot, ez azonban nem sikerült neki.

Ezután a helyszínre érkezett rendőrök közül hárman a 13,5 fokos, gyors sodrású vízbe ugrottak, hogy kimentsék a szerencsétlenül járt embert. A többször a víz alá merülő, 45-50 év körüli férfit utolérték, s a parthoz húzták, ahol egy negyedik társuk segítségével a szárazra segítették.

Az akkor már élettelennek látszó férfit együttes erővel ugyan megpróbálták újraéleszteni, de már nem tudtak rajta segíteni. A kiérkezett mentők is csak a halál beálltát tudták megállapítani. A rendőrség közigazgatási eljárást indított az ügyben.