Judit
2 °C
7 °C

Magyar a Titanic kapitánya

2002.11.12. 21:47
Több mint tízezer dollárért vásároltak a Titanic film rajongói azon az aukción, amelyet a melbourni Titanic vendéglőben rendeztek. A magyarszármazású tulajdonos által működtetett Titanic-ban kalapács alá került relikviák közül azok a Fox Stúdióból származó a mentőmellények voltak a legkurrensebbek, amelyekre világsztárok autogramjai is felkerültek.
A kilenc éve nyílt vendéglő berendezése is az egykori óceánjáróéhoz hasonlít. Csinger András éttermében azonban a "hiteles" vacsora érdekében tovább mentek a hajódizájn másolásánál.

Vacsora mentőmellényben

A totális hatás kedvéért a padló is imbolyog, sőt néha viharos hullámokon kell a tányéron eltalálni a falatokat. A személyzet nemcsak a vendéglátáshoz ért. A szakácstól, főpincérig mindenki képzett színész. A vacsora közben a vendégek részesei lehetnek a "Titanic igaz történetének". Az éttermi színdarab része, hogy az elsőtiszt szerelmet vall a pincérlánynak, valamint az is, hogy a kapitány keringőzni hívja a vendégsereg legszebb hölgyét.

Csak semmi pánik

A Titanic show elemei között van az is, hogy füst csap fel a gépházból, és a személyzet elrendeli, hogy mindenki vegye fel a mentőmellényét, miután a kormányos már a jéghegynek vezette a hajót. Az előadás igazán innentől érdekes. Az átlag éttermi történet a fedélközben játszódó jelenetekre épül. A hajó csapóajtói lezáródnak, a szegényebb, alsó szinteken utazó vendégek nem tudnak a kevés mentőcsónakokhoz jutni, így csak a gazdagok menekülhetnek meg a tragédiától, amelyet a padlórács alatt beömlő víz szimbolizál.

Szmoking, farmer és Guiness

A tulajdonos szerint a vendéglőbe érdemes legalább kétszer ellátogatni, mert ha a kölcsönzőből szerzett korabeli ruhában megyünk a hajóra, akkor az első osztályon foglalhatunk helyet, ám ha valaki nem szereti a habos szoknyát és a szmokingot az farmerben, csak a másodosztályra fér fel. Csinger András szerint a vacsora azonban ott is ízletes, sőt a jó hangulatnak köszönhetően a másod osztályon több Guiness fogy, mint a felsőbb szinteken.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?