Diána
12 °C
27 °C

Magyar a Titanic kapitánya

2002.11.12. 21:47
Több mint tízezer dollárért vásároltak a Titanic film rajongói azon az aukción, amelyet a melbourni Titanic vendéglőben rendeztek. A magyarszármazású tulajdonos által működtetett Titanic-ban kalapács alá került relikviák közül azok a Fox Stúdióból származó a mentőmellények voltak a legkurrensebbek, amelyekre világsztárok autogramjai is felkerültek.
A kilenc éve nyílt vendéglő berendezése is az egykori óceánjáróéhoz hasonlít. Csinger András éttermében azonban a "hiteles" vacsora érdekében tovább mentek a hajódizájn másolásánál.

Vacsora mentőmellényben

A totális hatás kedvéért a padló is imbolyog, sőt néha viharos hullámokon kell a tányéron eltalálni a falatokat. A személyzet nemcsak a vendéglátáshoz ért. A szakácstól, főpincérig mindenki képzett színész. A vacsora közben a vendégek részesei lehetnek a "Titanic igaz történetének". Az éttermi színdarab része, hogy az elsőtiszt szerelmet vall a pincérlánynak, valamint az is, hogy a kapitány keringőzni hívja a vendégsereg legszebb hölgyét.

Csak semmi pánik

A Titanic show elemei között van az is, hogy füst csap fel a gépházból, és a személyzet elrendeli, hogy mindenki vegye fel a mentőmellényét, miután a kormányos már a jéghegynek vezette a hajót. Az előadás igazán innentől érdekes. Az átlag éttermi történet a fedélközben játszódó jelenetekre épül. A hajó csapóajtói lezáródnak, a szegényebb, alsó szinteken utazó vendégek nem tudnak a kevés mentőcsónakokhoz jutni, így csak a gazdagok menekülhetnek meg a tragédiától, amelyet a padlórács alatt beömlő víz szimbolizál.

Szmoking, farmer és Guiness

A tulajdonos szerint a vendéglőbe érdemes legalább kétszer ellátogatni, mert ha a kölcsönzőből szerzett korabeli ruhában megyünk a hajóra, akkor az első osztályon foglalhatunk helyet, ám ha valaki nem szereti a habos szoknyát és a szmokingot az farmerben, csak a másodosztályra fér fel. Csinger András szerint a vacsora azonban ott is ízletes, sőt a jó hangulatnak köszönhetően a másod osztályon több Guiness fogy, mint a felsőbb szinteken.