Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Titkosszolgálatok helyezték el az ál-csőbombát?

2003.12.08. 13:12
Elképzelhető, hogy külföldi titkosszolgálatok tesztelték a magyar nemzetbiztonságot, amikor egy parkoló autó alatt villogó rejtélyes tárgyat találtak egy parkoló autó alatt a Dob és a Dohány utca között.
Közveszéllyel való fenyegetés miatt indult nyomozás annak a csőbomba-utánzatnak a gyártója után, amelyre egy autó alatt bukkantak rá az Erzsébetvárosban - tudta meg a HavariaPress.

Vasárnap délután a Wesselényi és a Síp utca kereszteződéséből jelezték a rendőrségnek, hogy valami villog egy parkoló autó alatt. A kiérkező rendőrök lezárták a környéket a Dob és a Dohány utca között. A helyszínen a tűzszerészek vizsgálták meg a rejtélyes leletet, ám rövid idő alatt megállapították, hogy az nem tartalmaz robbanóanyagot.

Továbbra sem zárható ki, hogy külföldi titkosszolgálatok ellenőrizhették a magyar rendőrség éberségét. Hasonlóra már volt példa 1996-ban, amikor is egy külföldi rendszámú autót helyeztek el a Dohány utcai zsinagóga előtt. Akkor a rendszám át volt ütve és egy robbanóanyaggal átitatott orosz egyenruha volt a csomagtartóban.