Ágnes
-1 °C
2 °C

Tíz év fegyház a lányát megerőszakoló férfinak

2006.05.23. 13:14
Jogerősen tíz év fegyházban letöltendő szabadságvesztéssel sújtotta kedden a Szegedi Táblabíróság azt a mélykúti férfit, aki többször megerőszakolta saját kislányát.

A letartóztatása előtt közhasznú munkásként dolgozó 41 éves Lakatos Mihály rendezett anyagi körülmények között élt Mélykúton; élettársától két gyermeke született. Amikor a férfi több évre fegyházba került, élettársának egy másik férfitól újabb két gyermeke született. Amikor lakatos szabadult, újra összejött a nővel, és mind a négy gyermeket közösen nevelték.

Az asszony 2004. januárjában két hónapra Németországba utazott dolgozni. Amíg családjától távol volt, a négy gyermeket a férfi látta el. A férfi a nő elutazása után pár nappal megerőszakolta az akkor 11 éves, vér szerinti közös gyermeküket. Amíg az anya külföldön dolgozott, a férfi heti egy-két alkalommal közösült a lánnyal. Amikor a gyermek közölte, hogy el fogja mondani az anyjának a vele történteket, az apja késsel fenyegette meg.

Márciusban az anya hazatért, de a lánya - az apa fenyegetésétől tartva - nem merte elmondani a vele történteket. A férfi 2004. áprilisától októberig is heti rendszerességgel közösült a kislánnyal amikor egyedül voltak a lakásban, majd decemberben és 2005 júliusában is.

Ekkorra a kislány olyan idegállapotba került, hogy a történteket elmondta édesanyjának, aki bejelentést tett a rendőrségen, és szakított a férfival. Az apa az erőszakot tagadta.

A Szegedi Ítélőtábla tanácsa tizenkettedik életévét be nem töltött, nevelése alatt álló személy sérelmére folytatólagosan elkövetett erőszakos közösülés bűntettében találta bűnösnek a férfit, és helybenhagyta az első fokú ítéletben kiszabott tíz év fegyházbüntetést.