Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

Tíz évet kapott a testvérgyilkos

2004.11.02. 15:02
Egy kenyérvágó késsel szúrta hasba testvérét Lakatos József tavaly Hosszúpályiban. A karácsonyi gyilkosságért a Szegedi Táblabíróság tíz évi fegyházbüntetésre ítélte a férfit.
A Szegedi Ítélőtábla emberölés bűntettében bűnösnek találta és tíz év börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélte Lakatos Józsefet, aki tavaly karácsonykor Hosszúpályiban meggyilkota testvérét. A Hegedűs István vezette büntető tanács döntésével súlyosbította az első fokon eljáró Hajdú-Bihar Megyei Bíróság ítéletét - nyolc év szabadságvesztés - , mivel törvénysértően enyhének találta azt.

Sokat veszekedtek

A vádlott, Lakatos József és Lakatos István Hosszúpályiban, egy házban laktak. A vádirat szeint a vádlott és a sértett között nem volt jó a viszony, rendszeresen veszekedtek, és a szóváltásuk gyakran tettlegességig fajult.

Tavaly december 24-én mindketten nagy mennyiségű alkoholt ittak. A vádlott estére rosszul lett, és a házban akart lefeküdni, de testvére már az ágyban feküdt, és nem akarta átengedni a helyét. Emiatt vita robbant ki a testvérek között, a sértett egy lábossal többször is fejbe ütötte a vádlottat, majd dulakodtak, és a földre kerültek. A verekedésbe többen bekapcsolódtak, és sikerült a vádlottat lerángatni a sértettről.

Lakatos István kirohant az udvarra, de a vádlott az asztalról felkapott egy kenyérvágó kést, majd testvére után szaladt. Az udvaron testvérét nagy erővel hasba szúrta. A riasztott mentők a megszúrt férfit a kórházba szállították, de Lakatos István öt nappal később belehalt sérülésébe.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft