Ida
6 °C
9 °C

Vesztegetéssel vádolnak egy tököli börtönőrt

2008.07.01. 19:42
Alkoholt és valószínűleg kábítószert árult a raboknak a tököli börtönben egy őr, aki ellen hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntette miatt folytatnak eljárást, számolt be az MTV kedd esti Híradója.

Az árut a rabok megrendelték, az őr beszerezte, egy kinti közvetítő pedig kifizette. A törzsőrmestert a katonai ügyészség múlt héten buktatta le.

A nyomozás eddigi adatai szerint a 31 éves törzsőrmester alkohollal, mobiltelefonnal és valószínűleg kábítószerrel is ellátta a rabokat.

Ács Tibor, a Budapesti Katonai Ügyészség szóvivője a Híradónak elmondta, hogy az őr múlt hét péntek óta előzetes letartóztatásban van, ellene hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntette miatt folytatnak eljárást.

Mint beszámoltak, előzetesben van az az ember is, akitől az őr a pénzt kapta.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága által az MTI-hez is eljuttatott közleményben az írták: "a cselekmény felderítését nagy mértékben segítette az adott büntetés-végrehajtási intézet vezetése, és a jövőben is megteszünk minden szükséges intézkedést annak érdekében, hogy az ilyen esetekre a legrövidebb időn belül, lehetőleg még az esemény bekövetkezése előtt fény derüljön".

Mint a Híradó is emlékeztetett, nem ez az első vesztegetési ügy a tököli börtönben; márciusban kezdődött meg a vesztegetéssel vádolt büntetés-végrehajtási ezredesek pere. A Budapesti Katonai Ügyészség vádirata szerint az ügynek 11 vádlottja van. Az ezredeseken kívül ügyvédek, orvosok is közreműködtek a vesztegetési ügyben.