Szilárda
-4 °C
2 °C

Félreértésből evakuálták az atomerőművet

2008.04.09. 14:11
Egy félreértés miatt négy órára szinte teljesen kiürítettek egy atomerőművet az Egyesült Államokban. A létesítményhez közeli boltban az atomerőmű egyik új dolgozója saját tapasztalatlanságán viccelődött, amikor megjegyezte a boltosnak, hogy reméli, nem robbantja fel az épületet. A nő azonban úgy értette, hogy a férfi éppen erre készül, ezért értesítette a rendőrséget.

Szinte teljesen kiürítettek egy atomerőművet az Egyesült Államokban, mivel egy boltos félreértette egy wisconsini atomerőmű új dolgozójának egyik megjegyzését, írja az AP. Az erőmű csaknem ötszáz dolgozója négy órán várakozott a szabadban, amíg tisztázódott a félreértés.

Az erőműhöz közeli, út menti boltba reggel negyed nyolckor betért egy férfi és megkérdezte az eladótól, merre van a Point Beach-i nukleáris erőmű. Miután megkapta az útbaigazítást, a boltos úgy hallotta, hogy a férfi kifele menet ezt dünnyögi: "azért jöttem, hogy felrobbantsam".

A megrémült boltos azonnal felírta a férfi autójának rendszámát és telefonált a rendőrségnek. A rendőrség az atomerőmű parkolójában találta meg a keresett autót, ezért az erőmű 500 dolgozója közül 450-et pillanatok alatt kitereltek az épületből, csak az üzemeltetéshez feltétlenül szükséges személyzet maradt bent.

Az ügybe bevont FBI-ügynökök közben megtalálták a 23 éves, massachusettsi férfit, aki igencsak megszeppent, amikor a szövetségi nyomozó iroda emberei elkezdték kihallgatni. Mint kiderült, ez volt az első munkanapja az erőműben, és saját tapasztalatlansága viccelődve azt mondta a boltosnak, hogy "remélem, nem robbantom fel". A hatóságok a biztonság kedvéért átvizsgálták az autóját, de semmilyen veszélyre utaló jelet nem találtak.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!