Norbert, Cintia
13 °C
26 °C
Index - In English In English Eng

Rászoktak a tányércsapkodásra a japánok

2008.12.23. 13:01
Egyre több japán próbálja ki Tokióban a felgyülemlett feszültség levezetésére kitalált új módszert, a tányércsapkodást. A kevésbé idegeseknek az is elég, ha egy teáscsészét vághatnak a falhoz.

Terápiás célzattal meglepő új divatnak hódolnak a japánok. Tokióban ugyanis egyre többen keresik fel a "Kiszellőztető Helyet", ahol az érdeklődők némi készpénzért cserébe akár porcelántányérokat is összetörhetnek, hogy így vezessék le a gazdasági válság és a munkahelyi stressz miatt felgyülemlett feszültséget, írja a Telegraph.

"Tapasztalatból tudjuk, hogy üdítő érzés eltörni valamit, és segít megszabadulni az elfojtott indulatoktól. Reményeink szerint a jövőben az üzletemberek és üzletasszonyok is így kezelik majd a munkájuk során fellépő stresszt" - mondta Katsuya Hara, a terápia egyik kitalálója.

Miután megfelelő védőruhába öltöztek, a látogatókat egy felállított konténerbe vezetik, ahol kedvük és pénztárcájuk függvényében kis teáscsészétől kezdve nagy leveses tálig egy porcelánkészlet bármelyik elemét apró darabokra törhetik egy betonfalon. A kitalálók még arra is gondoltak, hogy az így keletkezett hulladékot később újrahasznosítják.

"Elég komplikált mostanában az élet, sok minden miatt kell izgulni. Most viszont úgy érzem, hogy felfrissülve kezdhetek neki a holnapnak" - mondta a szolgáltatást igénybe vevő egyik üzletember a Reutersnek.

Japánban egyébként korábban is bemutatkoztak már a modern társadalmak lakóiban felgyülemlett feszültség levezetését célzó szokatlan megoldások.