Aladár, Álmos
-1 °C
3 °C

Nem véletlenül fulladt a Deseda tóba a 15 éves lány

2005.07.28. 11:16
Egyre valószínűbb, hogy gondatlan emberölés, és nem véletlen baleset okozta a szerdán tóba fulladt tinilány halálát. A 33 éves gyanúsított szabadlábon védekezhet.

Gondatlan emberölés okozhatta annak a tizenöt éves kaposvári lánynak a halálát, aki szerda délután vízibiciklizés közben a Kaposvár melletti Deseda tóban lelte halálát.

Szerdán három fiatal és egy 33 éves férfi vízibiciklit bérelt a Kaposvár melletti Deseda tónál; a társaság a víz közepére tekert. Az első hírek szerint a férfi és egy tizenöt éves helybéli lány elvesztette az egyensúlyát, és a vízbe esett. A férfinak sikerült kiúsznia, de a lány elmerült. A holttestet búvárok hozták a felszínre.

Halálos évődés

Az éjszakába nyúló kihallgatáson a tanúk azt állították, hogy a férfi, ahogy egyikük fogalmazott, folyamatosan "évődött" a fiatal lánnyal, és azt mondogatta neki, hogy bedobja a vízbe. A lány nem tudott úszni, ennek ellenére a férfi felemelte, és a tóba ugrott vele.

A rendőrség gondatlanságból elkövetett emberöléssel gyanúsítja a 33 éves kaposvári férfit, aki szabadlábon védekezik. Kokas Sándor, a Somogy Megyei Rendőrfőkapitányság sajtóreferense szerint a vízibiciklit hajtó két másik fiatal nem vette komolyan, hogy a férfi a vízbe dobja a lányt.