Mátyás
-6 °C
1 °C

Nem tisztázott a tóalmási kettős halál

2004.01.14. 15:15
Holtan találtak kedden este egy házaspárt tóalmási házukban. Az elsődleges adatok alapján a feleség bűncselekmény áldozata lett, férje pedig öngyilkosságot követett el. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság soron kívüli orvosszakértői vizsgálatot rendelt el, mely azonban csak felemás eredményt hozott.
Szerda reggelre még nem tudták egyértelműen megállapítani a szakértők, hogy mi okozhatta a házaspár halálát. A Pest megyei Rendőr-Főkapitányság sajtóosztályán elmondták, hogy nyomszakértőt is be kell vonni a vizsgálatba.

A kettős halál körülményeiről sok biztosat nem lehet tudni, de egyelőre nem zárták ki azt sem, hogy gyilkosság történhetett, az ügyben így emberölés miatt folyik a nyomozás. A rendőrség szerdai közleményében annyi áll, hogy feltehetőleg a 46 éves feleség bűncselekmény áldozata lett, 43 éves férje pedig öngyilkosságot követett el.

Soronkívüli boncolás

Az ügy mielőbbi tisztázása érdekében a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság soron kívül rendelte el az elhunytak igazságügyi orvosszakértői boncolását. Az Index érdeklődésére a PMRFK sajtósa szerdán délután arról tájékoztatott, hogy a boncolás csak a férfi esetében járt értékelhető eredménnyel.

A vizsgálat szerint a férj két nappal ezelőtt hunyt el gyógyszermérgezésben, esetében az öngyilkosság így joggal valószínűsíthető, azonban a feleség három-négy nappal korábban bekövetkezett halálának okát nem sikerült megállapítani. Ezért szükség van további orvosszakértői - toxikológiai, szövettani - vizsgálatokra, ezek hosszadalmassága miatt elhúzódhat az ügy feltárása.

Ráadásul a boncolás során a nő holttestén kisebb-nagyobb állatoktól származó harapásnyomokat, "csonkolásokat" találtak, de arra sem derült fény, hogy ezek a halál beállta előtt vagy után keletkeztek. A PMRFK sajtósa Indexnek azt is elmondta, hogy a rendőrség jelenlegi álláspontja szerint a férj valószínűleg megölte feleségét, majd pár nap múlva végzett magával.

A házaspárt kedden este találták holtan tóalmási lakásukban. A rendőrség lakossági bejelentésre érkezett a helyszínre a körzeti orvossal együtt, aki azonban nem tudta megállapítani, mi okozhatta a két személy halálát.

A Pest megyei településen található házban élő férfi és nő eltűnéséről a rokonaik tettek bejelentést a rendőrségen. A kiérkező rendőröknek a házat őrző két vad kutyát állatbefogóval kellett elvitetniük és csak ezután jutottak be az épületbe, ahol a párt holtan találták.