Konrád
8 °C
26 °C

Gyermekgyilkosság Tokodon

2006.04.06. 13:34
Valószínűleg családi konfliktus miatt késsel támadt rá egy férfi saját gyermekeire Tokod Ebszőnybánya nevű részén. Egyik lányát megölte, a másikat megsebesítette, a gyerekek segítségére siető férfit pedig hasba szúrta.

Több késszúrás is érte azt a 15 éves lányt, akit apja szerda délután támadott meg Tokodon. A lány olyan súlyosan megsebesült, hogy a helyszínen meghalt. Az arab származású, magyar állampolgárságú, 47 éves férfi másik lányát is megpróbálta megölni, de a 9 éves kislány csak könnyebb sérüléseket szenvedett, és 12 éves bátyjával elmenekült.

A két gyerek a közeli közösségi házba futott, ott kért segítséget - mondta el az Indexnek Varsányi Zsolt, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A közösségi házból egy férfi a gyerekek segítségére sietett, ám az apjuk őt is hasba szúrta. Sérülése nem életveszélyes. Az apát végül a helyszínre érkező rendőrjárőr fogta le.

A rendőrök fogták el a férfit

A férfit őrizetbe vette a rendőrség, kihallgatták, és emberöléssel gyanúsítják. Előzetes letartóztatásáról pénteken dönt majd a bíróság.

Súlyosbíthatja a helyzetét, ha bebizonyosodik, hogy előre kitervelte a támadást, és az is, hogy többeket támadott meg, akik között 14 éven aluli is van.

Az MTI úgy értesült, hogy a férfi feltehetően azért állt bosszút, mert felesége otthagyta. Az Indexnek ezt a szóvivő nem kommentálta, csak annyit mondott, családi konliktus állhatott a háttérben.

15%
4999 Ft
4250 Ft
15%
5999 Ft
5100 Ft