Gábor, Karina, Ders
-3 °C
6 °C

Nyakon lőtték a rendőrök az ittas garázdát

2004.10.31. 21:53
Meglőtt egy rendőr egy ittas férfit vasárnap este a Pest megyei Tökölön - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-vel.
A rendőrséget egy garázda férfi magatartása miatt hívták ki a tököli polgármesteri hivatalhoz - mondta Beluzsárné Belicza Andrea a Pest megyei rendőrség sajtóügyeletese, aki arról is beszámolt, hogy két egyenruhás rendőr sietett a helyszínre.

A férfi ittas állapotban egy 10 centiméteres késsel támadt rájuk. A rendőrök előbb gázspray-vel, gumibottal, majd figyelmeztető lövéssel akarták megakadályozni a támadást, de egyik sem vezetett eredményre.

A járőr egyik tagja ezt követően célzott lövést adott le a támadóra, akit a nyakán ért a golyó. A 64 éves tököli férfi súlyos sérüléseket szenvedett, kórházba szállították, állapota stabil - tette hozzá a sajtóügyeletes.

A lövés a nyakán érte a támadót, akit az elsődleges információk szerint súlyos sérülésekkel szállítottak a budapesti Uzsoki kórházba. A férfi személyazonosságát a rendőrségnek nem sikerült megállapítania, mivel semmiféle irat nem volt nála.

Az illetékes szigetszentmiklósi kaptányság parancsnoka ki fogja vizsgálni a rendőr által leadott lövés jogszerűségét, illetve szabályszerűségét - mondta a sajtóügyeletes. Hozzátette, hogy ez folyamatban van, viszont a férfi kihallgatása állapota - ittassága és sérülése - miatt jelen pillanatban nem lehetséges.

Jogos fegyverhasználat

Jogosan használta fegyverét az a rendőr, aki vasárnap este meglőtt egy ittas férfit a Pest megyei Tökölön - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-vel hétfőn.

"A vizsgálat egyértelműen megállapította, hogy mind az intézkedés, mind a lőfegyver használat törvényes, jogszerű és szakszerű volt" - mondta Belicza Andrea.

Hozzátette: az ügyben a további vizsgálatot hivatalos személy elleni erőszak bűntett megalapozott gyanúja miatt a Pest Megyei Ügyészségi Nyomozóhivatal folytatja.