Sára, Márió
-6 °C
2 °C

Hír- és útzár Toller balesetének rekonstruálásán

2006.09.12. 16:27
Pénteken lezárják a 61-es út azon szakaszát, amelyen a pécsi polgármester és munkatársa balesetet szenvedett.

A dombóvári rendőrkapitányság pénteken teljes szélességében lezárja a 61. számú főútvonal Tamási-Dombóvár közötti szakaszát utólagos helyszíni vizsgálat miatt, tájékoztatta az Indexet a rendőrség. Ezen a szakaszon történt Toller László pécsi polgármester és MSZP-s országgyűlési képviselő nyári balesete.

A rendőrség nem akart semmilyen információval szolgálni, hogy miért és kinek a balesetével kapcsolatban zárják le az útszakaszt, viszont gyanítható, hogy a Toller-balesetet rekonstruálják. A rendőrség csupán közlekedési információt adott: az útzár 13 órától 15 óráig tart majd a dalmandi kereszteződéstől a Dombóvár gunarasi kereszteződésig.

Mindkét kereszteződésben folyamatos irányítás és terelés lesz az útlezárás ideje alatt, Dalmand-Sütvény puszta-Döbrököz kerülő úton lehet közlekedni, írja az MTI. A rendőrség arra sem kívánt válaszolni, hogy a Toller munkatársának halálát okozó balesetben gyaníthatóan vétkes sofőrt hányszor hallgatták ki azóta, és hogy vallomásában mit mondott.

A Toller gépkocsiját szabályosan vezető - azóta elhunyt - férfi a szemtanúk elbeszélése szerint megijedhetett, és félrekapta a kormányt, nehogy frontálisan ütközzön a sávjába áttért Mercedessel. Toller kocsiját ezután a jobboldali útpadka "megdobdta", és áttért a menetirány szerinti baloldalra, ahol egy árokba borult. Toller Lászlót továbbra is altatásban tartják, úgy tudjuk a jövő héten műtétet hajtanak végre a koponyáján.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!