Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hír- és útzár Toller balesetének rekonstruálásán

2006.09.12. 16:27
Pénteken lezárják a 61-es út azon szakaszát, amelyen a pécsi polgármester és munkatársa balesetet szenvedett.

A dombóvári rendőrkapitányság pénteken teljes szélességében lezárja a 61. számú főútvonal Tamási-Dombóvár közötti szakaszát utólagos helyszíni vizsgálat miatt, tájékoztatta az Indexet a rendőrség. Ezen a szakaszon történt Toller László pécsi polgármester és MSZP-s országgyűlési képviselő nyári balesete.

A rendőrség nem akart semmilyen információval szolgálni, hogy miért és kinek a balesetével kapcsolatban zárják le az útszakaszt, viszont gyanítható, hogy a Toller-balesetet rekonstruálják. A rendőrség csupán közlekedési információt adott: az útzár 13 órától 15 óráig tart majd a dalmandi kereszteződéstől a Dombóvár gunarasi kereszteződésig.

Mindkét kereszteződésben folyamatos irányítás és terelés lesz az útlezárás ideje alatt, Dalmand-Sütvény puszta-Döbrököz kerülő úton lehet közlekedni, írja az MTI. A rendőrség arra sem kívánt válaszolni, hogy a Toller munkatársának halálát okozó balesetben gyaníthatóan vétkes sofőrt hányszor hallgatták ki azóta, és hogy vallomásában mit mondott.

A Toller gépkocsiját szabályosan vezető - azóta elhunyt - férfi a szemtanúk elbeszélése szerint megijedhetett, és félrekapta a kormányt, nehogy frontálisan ütközzön a sávjába áttért Mercedessel. Toller kocsiját ezután a jobboldali útpadka "megdobdta", és áttért a menetirány szerinti baloldalra, ahol egy árokba borult. Toller Lászlót továbbra is altatásban tartják, úgy tudjuk a jövő héten műtétet hajtanak végre a koponyáján.