György
14 °C
24 °C

Lövöldözések Tolna megyében

2006.04.06. 15:11
Dunaföldváron szomszédok vesztek össze, és az egyik meglőtte a másikat, Szekszárdon egy román fiú véletlenül hátbalőtte szintén ott vendégeskedő édesapját.

Egyelőre még vizsgálja a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság azt a dunaföldvári esetet, amely szerdán késő este történt. A Duna-parti városban két szomszéd összeszólalkozott, és a vitának az lett a vége, hogy az egyik kispuskával rálőtt ismerősére.

A meglőtt férfiről először azt hitték, hogy könnyebb sérülést szenvedett, de azért bevitték a kórházba, ahol kiderült, életveszélyes a sebe. Ezután a nyomozást a paksi rendőrkapitányság helyett a megyei főkapitányság vette át, magyarázta az Indexnek Daubner Gabriella, a megyei rendőrség szóvivője, minthogy a cselekmény így már emberölés kísérlete gyanújának minősül.

Az esetről éppen ezért részletek még nem állnak rendelkezésre, mert a paksiaktól a szekszárdi rendőrök most vették át az aktákat, illetve a helyszínt.

Szintén Tolna megyei hír, hogy szerdán Szekszárdon egy román állampolgárságú 15 éves fiú saját apját lőtte hátba véletlenül. A két román állampolgár vendégségbe érkezett Magyarországra.

A fiú ellen gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés vétsége miatt folyik az eljárás. A fiú légpuskából átalakított kispuskával találta saját édesapját, akit életveszélyes sérülésekkel ápolnak a pécsi kórházban.

Lőfegyveres támadások Magyarországon 2005-2006

2006. április 6. - Dunaföldváron két ismerős férfi összeszólalkozott, és a vita során egy kispuskával az egyik férfi rálőtt a másikra, akit életveszélyes sérüléssel kórházban ápolnak.

2006. február 8. - Lelőttek egy alkalmazottat a soproni Luxor kaszinóban. A kaszinó egy másik alkalmazottját lakásán lőtték agyon.

2005. november 25. - Ketten haltak meg a lövöldözésben, amely a kora esti órákban a Kolosy téri piacnál Budapesten.

2005. július 20. - Budapesten két símaszkot viselő fegyveres 20-ára virradó éjjel megölte a XVI. kerületi, Margit utcai panzió tulajdonosát.

2005. június 16. - Miskolcon egy 30 éves férfi a nyílt utcán lelőtt egy húszéves nőt. Ezután a férfi a helyszínen főbe lőtte magát, míg az áldozat - a tettes korábbi barátnője - a kórházban belehalt sérüléseibe.

2005. március 30. - Puskával lelőtte volt feleségét, majd öngyilkos lett egy férfi Sellyén.

2005. március 30. - Pécsett egy férfi kispuskával meglőtte nagybátyját és nagyapját, mert vitába keveredett velük egy állítólagos, ötmillió forint értékű sorsjegy miatt.

2005. február 2. - Budapesten, a XIII. kerületi Hollán Ernő utcában három férfi, feltehetően üzleti vita miatt szóváltásba keveredett, s az egyik férfi a másik kettőt meglőtte. A sérülteket életveszélyes sebesüléssel szállították kórházba. A tettes maga jelentkezett a rendőrségen.

Forrás: MTI