Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vince, Artúr
-6 °C
4 °C

Terrorcselekmény előkészítésével gyanúsítják Tomcatet

2007.08.28. 12:39
A rendőrség megerősítette, hogy megváltoztatták Tomcat gyanúsítását, így akár tizenöt év börtön is kiszabható.

Megváltoztatta a gyanúsítást a Tomcat néven ismertté vált férfival szemben a rendőrség; közveszélyokozás előkészülete helyett, terrorcselekmény előkészületével, illetve robbanóanyaggal való visszaéléssel gyanúsítják - közölte ügyvédje kedden az MTI-vel. Futó Barnabás hozzátette: míg az első gyanúsításban szereplő közveszélyokozás előkészülete miatt legfeljebb három, addig a módosított gyanúsítás alapján, halmazati büntetésként, 15 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese, Batha László kedden délután megerősítette az ügyvéd által elmondottakat. Mint mondta, a férfi ellen folyó nyomozás során beszerezték az igazságügyi haditechnikai szakértő véleményét. E szerint a csepeli lakásban lefoglalt anyagok "jellegüknél fogva megalapozzák egy súlyosabb bűncselekmény előkészületét", alkalmasak sérülés előidézésére, szélsőséges esetben halálos sérülés okozására, valamint nagy nyilvánosság előtt való használatuk a lakosság megfélemlítésére.

A rendőrség hétfőn meggyanúsította a férfit az új minősítés alapján. Jelenleg az eljárást a BRFK folytatja, most a hatásköri és illetékességi szabályokat tisztázzuk - mondta Batha László. (A terrorcselekmények nyomozására ugyanis a Nemzeti Nyomozó Irodának van hatásköre.)

Tomcatet két másik személlyel együtt fogták el még május elején egy XXI. kerületi panelházban. Az egyik lakásban robbanószer előállításához szükséges vegyi anyagokat, elsősorban füstgyertyák, füstbombák házi előállítására alkalmas anyagokat, eszközöket találtak.

  • Vennék
  • Hírek