Aliz
6 °C
14 °C

Tömeges balest az M3-ason

2003.09.24. 22:00
Az első karambol segítségnyújtóiba is belerohant egy autó, majd az autópálya másik oldalán bámészkodó sofőr miatt is baleset következett be. A tömeges baleset szerdán este történt, nem sokkal 8 óra előtt az M3-as autópálya 71-es kilométerszelvényében.
Az M3-as autósztráda mindkét oldalán egyszerre történt tömegbaleset szerdán kora este. A balesetben egy személy súlyosan, kettő könnyebben megsérült - közölte Tősér László, a gyöngyösi mentőállomás ügyeletvezetője.

Megálltak segíteni

Oravecz Éva elmondta, az autópálya Miskolc felé tartó oldalán egy személygépkocsi egyelőre ismeretlen okból nekiszaladt az útmenti szalagkorlátnak. A belső sávban közlekedő teherautó segítségnyújtás céljából leállt, majd több személygépkocsi is követte példáját. Ezután a segítségnyújtásra siető emberek csoportjába belerohant egy szintén Miskolc felé közlekedő jármű, majd a teherautónak csapódott.

A másik oldalról nézte

Mintegy húsz perccel a balesetet követően összeütközött két autó a Budapest felé tartó sávban is. Egy gépkocsivezető ugyanis lassított a sztráda másik oldalán történt baleset láttán, és ennek következtében hátulról belerohant egy másik személygépkocsi. A műszaki mentés és a helyszínelés idejére az autópálya Miskolc felé vezető oldalát teljes szélességében lezárták, a Budapest felé tartó oldalon pedig egy órán át csak egy sávban folyt a közlekedés. A helyszíni vizsgálat este fél tízkor még tartott - közölte a sajtóügyeletes.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?