Mária
18 °C
28 °C

Tömeges balest az M3-ason

2003.09.24. 22:00
Az első karambol segítségnyújtóiba is belerohant egy autó, majd az autópálya másik oldalán bámészkodó sofőr miatt is baleset következett be. A tömeges baleset szerdán este történt, nem sokkal 8 óra előtt az M3-as autópálya 71-es kilométerszelvényében.
Az M3-as autósztráda mindkét oldalán egyszerre történt tömegbaleset szerdán kora este. A balesetben egy személy súlyosan, kettő könnyebben megsérült - közölte Tősér László, a gyöngyösi mentőállomás ügyeletvezetője.

Megálltak segíteni

Oravecz Éva elmondta, az autópálya Miskolc felé tartó oldalán egy személygépkocsi egyelőre ismeretlen okból nekiszaladt az útmenti szalagkorlátnak. A belső sávban közlekedő teherautó segítségnyújtás céljából leállt, majd több személygépkocsi is követte példáját. Ezután a segítségnyújtásra siető emberek csoportjába belerohant egy szintén Miskolc felé közlekedő jármű, majd a teherautónak csapódott.

A másik oldalról nézte

Mintegy húsz perccel a balesetet követően összeütközött két autó a Budapest felé tartó sávban is. Egy gépkocsivezető ugyanis lassított a sztráda másik oldalán történt baleset láttán, és ennek következtében hátulról belerohant egy másik személygépkocsi. A műszaki mentés és a helyszínelés idejére az autópálya Miskolc felé vezető oldalát teljes szélességében lezárták, a Budapest felé tartó oldalon pedig egy órán át csak egy sávban folyt a közlekedés. A helyszíni vizsgálat este fél tízkor még tartott - közölte a sajtóügyeletes.