Sára, Márió
2 °C
6 °C

Súlyos tömegbalesetet okozott egy tűzoltóautó

2003.08.22. 22:26
Felborult Dunaföldvárnál egy tűzoltóautó, a jármű négy civil autót sodort el a balesetben, egy ember meghalt. Az 52-es utat és a dunaföldvári hidat egyelőre lezárták.
Egy halálos áldozata van annak a balesetnek, ami pénteken este történt Tolna megyében Dunaföldvárnál. A HavariaPress úgy tudja, a dunaföldvári Duna- híd közelében egy bejelentés alapján helyszínre vonuló tűzoltóautó borult fel. A tűzoltóautó négy másik, - civil - gépkocsit sodort el a baleset következtében. A tűzoltók szerkocsija végül egy Nissan Almira személyautóra borulva állt meg. A Nissan vezetője beszorult a roncsba, a mentők már nem tudtak rajta segíteni, belehalt a súlyos sérülésekbe. A balesetben más sérülés nem esett, a tűzoltók is épségben hagyták el az összetört tűzoltóautót.

A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint a balesetet szenvedett tűzoltóautó és legénysége a Paksi Tűzoltóparancsnokság állományába tartozik. A tűzoltók a Dunán horgonyzó egyik uszályhoz vonultak volna, mert a hajóból olajszivárgást észleltek és ezt kellett volna megszüntetni.

A felborult szerkocsit daruval állítják majd talpra, a mentés és a helyszínelés még órákig eltarthat. A munkálatok idejére a Duna- hidat és az 52-es főút érintett szakaszát teljes szélességében zárva tartják. A baleset okát egyelőre vizsgálják.