Ágnes
-1 °C
2 °C

Két magyar halálos balesete Ausztriában

2004.08.30. 10:40
Tömegkarambol áldozata lett két magyar állampolgár vasárnap Ausztriában. Az APA osztrák hírügynökség szerint négy, a Kronen Zeitung szerint viszont húsz autó ütközött össze. A magyarok kocsija egy baleset miatt veszteglő járműbe rohant az A1-es autópályán, a magyar turisták kocsijába pedig egy vontató rohant bele.
Két magyar állampolgár halt meg közlekedési balesetben Salzburg közelében - adta hírül hétfőn az osztrák tömegtájékoztatás. A Kronen Zeitung című napilap értesülései szerint a magyarok autója vasárnap az A1-es autópályán belerohant egy személykocsiba, amely baleset miatt állt meg a sztrádán, a magyar turisták kocsijába pedig egy vontató rohant bele.

A magyarok autója kigyulladt, a benne ülő négy személy közül ketten meghaltak a lángokban, ketten pedig súlyos égési sérüléseket szenvedtek. A tömeges karambolban 20 jármű ütközött, és 15 személy szenvedett könnyebb sérüléseket.

Az APA osztrák hírszolgálati iroda szerint négy jármű ütközött abban a balesetben, amelyben a két magyar meghalt. A két súlyos sebesült közül az egyik magyar állampolgár, a másik pedig magyar származású német állampolgár. Mindkettőjüket mentőhelikopter vitte a salzburgi kórházba.

A másik három jármű utasai közül csak könnyebben sérültek meg néhányan. Azon a sztrádaszakaszon több ráfutásos baleset történt, amelyekben összesen 12-en sérültek meg könnyebben. A balesetek miatt hosszabb időn át szünetelt a forgalom Wallerseetől Salzburgig.

A hírügynökség hétfői jelentésében a balesetek feltehető okaival kapcsolatban arról írt, hogy esőtől volt vizes az úttest azon a pályaszakaszon, és a lenyugvó nap vakító fénye nehezítette a vezetést.