Klaudia
-4 °C
2 °C

Hólapáttal verték a rendőröket

2006.02.23. 15:27
Feldühödött család támadt egy érdi háznál az intézkedő rendőrökre, akik az ott lakó férfit jogosítvány nélküli vezetés miatt akarták előállítani.

Az érdi rendőrök jogosítvány nélküli vezetés miatt akartak előállítani egy helybéli férfit, és mivel számítottak az agresszivitásra ötödmagukkal vonultak ki a parkvárosi családi házhoz. A férfi nem fizette be a szabálysértés miatt rá jogerősen kiszabott hatvanezer forintos pénzbüntetését, amit így harminc napos elzárásra módosított a Budaörsi Városi Bíróság. Ezért a közrendvédelmi járőrök a bíróság felkérésére a baracskai börtönbe akarták szállítani a férfit, mondta el az Indexnek Mihály István rendőrezredes, az Érdi Rendőrkapitányság vezetője.

A rendőrök csütörtökön reggel, háromnegyed hatkor jelentek meg a férfi lakcímén. A házban, amiben több család is lakott, a rendőri intézkedés hatására kitört a verekedés. A férfi szamurájkardot rántott elő, és azzal próbált meg védekezni, rokonai pedig segítségére siettek kerti szerszámokkal, kaszákkal, lapátokkal felfegyverkezve. A túlerő láttán a rendőrök erősítést hívtak, miközben a nagy kavarodásban az egyik járőrt fejbevágták egy hólapáttal.

A helyszínre több mint húsz rendőr érkezett, köztük a Rendészeti Biztonsági Szolgálat emberei. A kapitány a kisebbségi önkormányzat vezetőjét is a helyszínre kérette, így sikerült végül lecsillapítani a kedélyeket. A verekedésben többen könnyebb sérüléseket szenvedtek.

A rendőrök három embert állítottak elő hivatalos személy elleni erőszak miatt, az ügyet az illetékes ügyészségi vizsgálja. A börtönbe szállítandó férfi végül elmenekült, feltehetőleg a nagy kavarodást kihasználva ugrott ki az egyik ablakon. "Előbb-utóbb ő is meglesz" - mondta Mihály István.