Géza
-12 °C
-4 °C

Tömegkarambol Jánosházánál, halálra gázolták a mentőst

2007.11.19. 13:20
Súlyos közlekedési baleset történt hétfő délelőtt a 8-as számú főúton, a jánosházai vasúti átkelőhely közelében.

Egy ember meghalt, egy pedig súlyosan megsérült, amikor hétfőn délelőtt két személygépkocsi, két tehergépkocsi és egy betegszállító mentő összeütközött egymással a csúszós út és a köd miatt Vas megyében, a 8-as számú főúton, Jánosháza belterületén.

A tragikus baleset tíz óra után történt a főút Vas megyei szakaszán, Jánosháza belterületén, a vasúti átkelőhelytől körülbelül 150 méterre.

Az üzközéssorozat egy koccanással kezdődött, egy autó és egy teherautó karambolozott. Az arra hajtó mentő sofőrje megállt, hogy megnézze vannak-e sérültjei az előtte történt koccanásos balesetnek. A betegszállító autóba ekkor csapódott egy másik személyautó, majd egy kamion is, beletolva a mentőt a koccanásos járművekbe. A mentőautó segítségnyújtáshoz kiszálló sofőrjét halálra gázolták.

Rajta kívül egy súlyos sérültje is van a tömegkarambolnak, egy embert tűzoltók szabadítottak ki az egyik összetört gépkocsiból, őt mentőhelikopterrel kellett kórházba szállítani. A 8-as számú főutat teljes szélességében lezárták, a forgalmat elterelték a helyszínelés és műszaki mentés idejére.