Valér
4 °C
8 °C

Felépült a madárinfluenzából, de kiközösítették

2006.01.18. 15:07
Kapcsolódó cikkek (1)
Egy 37 éves török asszony felépült a madárinfluenzából, de élete ellehetetlenült. Férje a fertőzéstől való félelem miatt nem fogadta vissza, földijei szerint szándékosan hozta a bajt a falura.

Kiközösített egy madárinfluenzából felépült török asszonyt a faluja és a családja: még mindig attól félnek, hogy megfertőződnek a H5N1 vírussal.

#alt#
Madarakat vizsgálnak Isztambulban (Fotó: EPA)

"A férjem a betegség miatt nem akar többé velem élni" - mondta el egy török napilapnak a 37 éves Vatan Gulten Yesilimak, három gyermek édesanyja, aki most válni készül.

Arra panaszkodott, hogy faluja - Yellice - lakói elkerülik őt. "Van, aki azt mondja, hogy szándékosan hoztam a betegséget a faluba" - mondta el az Anatolia hírügynökségnek.

Yesilmark asszony, aki a huszonegy törökországi fertőzött egyike, január 9-én gyógyultan hagyta el a kórházat. Néhány nappal később újra bekerült, de újabb fertőzést nem mutattak ki nála, s végül kedden tért (volna) haza.

A madárinfluenza eddig négy áldozatot szedett Törökországban. A vírust madarakkal való érintkezés útján lehet megkapni, a betegség emberről emberre való terjedését eddig egyszer sem erősítették meg.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft